Anne Koonings werd tweede in de klasse solo junioren.
Anne Koonings werd tweede in de klasse solo junioren. Foto:

Danseres Anne Konings tweede

Berghem | De danseressen van dansvereniging PeelDancers uit Ysselsteyn presteerden afgelopen zondag uitstekend tijdens het toernooi van dansvereniging BeatYes in Berghem.

In de klasse solo junioren (vrije klasse) beet Anne Konings (foto) de spits af in een categorie met vijftien danseressen. Anne eindigde als gedeelde tweede met 239 punten. De groep Divine behaalde in de garde junioren (vrije klasse) 224 punten en eindigde daarmee op de vierde plaats. Voor het eerst in het nieuwe dansseizoen danste het duo junioren Sanne Bruijnseels en Elke Lemmens met het thema Rio.

Zij behaalden 211 punten en eindigden daarmee op de derde plaats. In de solo jeugdklasse (sportklasse) werd Esther Konings met 262 punten negende.

De groep Connected eindigde met 270 punten in de garde hoofdklasse (sportklasse) als derde, waarna het duo hoofdklasse Linsey Xhofleer en Anke Fleurkens opnieuw een eerste prijs behaalde met 262 punten. Als laatste eindigde de groep Vibe in de show modern hoofdklasse (sportklasse) met 265 punten als derde. Daarmee behaalden vier van de zeven dansen van PeelDancers een podiumplaats.

Op 21 februari is het volgende toernooi in Overloon georganiseerd door dansvereniging Bekse Klinkertjes.


De kracht van taal

Venray | BiblioNu is dinsdag gestart met de gratis cursus 'De kracht van taal'. De cursus duurt een jaar. Een taaldocent en vrijwilligers zorgen twee uur in de week voor les en begeleiding.

De gemeente Venray steunt dit initiatief en levert daarom een financiƫle bijdrage om de cursus mogelijk te maken. Om goed mee te kunnen doen in de samenleving, moet je Nederlands kunnen spreken, lezen en schrijven.

Je moet ook kunnen rekenen en kunnen omgaan met een computer. Taal is niet een doel, maar een middel. Het helpt mensen vooruit.

Tijdens de taal- en computercursus kunnen de deelnemers zowel hun digitale als hun taalvaardigheden versterken.

De cursus vindt elke dinsdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur plaats in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray.

De deelnemers krijgen wekelijks twee uur les en begeleiding.