Afbeelding
Foto: ron koenen

BiblioNu: 2016 Jaar van het boek

Venray | Boeken spelen een grote rol bij het bepalen van onze cultuur en identiteit. Boeken laten zien wie we zijn.

Boeken verrijken ons leven. Gedurende heel 2016 krijgt het boek speciale aandacht. Met boekbesprekingen, (lees)acties, exposities; voor jong en oud, rijk en arm, van laaggeletterd tot boekenwurm.

BiblioNu nodigt elke maand een inwoner van Venray en/of Horst uit om zijn of haar belangrijkste boek te introduceren.

In januari presenteert Marian van Leth, directeur van BiblioNu en ambassadeur voor het Jaar van het Boek, haar belangrijkste boek.

Volgens Marian is het best moeilijk om een keuze te maken: 'Er zijn veel belangrijke boeken in mijn leven'. De keuze is uiteindelijk gevallen op 'De bibliothecaresse van Auschwitz' van Antonio Iturbe'. Evenals in Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren, ook een favoriet boek van Marian, is in dit boek een dapper jong meisje de hoofdpersoon. Waar het bij Ronja een fantasie verhaal is, is de Bibliothecaresse van Auschwitz gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

"De dapperheid, positiviteit en onverschrokkenheid van de hoofdpersoon in dit boek is indrukwekkend. In de barre omstandigheden van kamp Auschwitz op een dergelijke manier overleven, is mij lang bij gebleven", aldus Marian.

Foto: Marian van Leth met het boek: De bibliothecaresse van Auschwit