Workshop dansen bij Parkinson

Venray | Op zaterdag 16 januari wordt in dansschool Janssen Dansen&Sporten in Venray een demonstratie dansen gegeven voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners. Deze workshop wordt verzorgd door de internationaal geprezen balletdanser en –docent Andrew Greenwood samen met Gerty Vallee en Petra de la Roy.

Samen met Marc Vlemmix ontwikkelde hij een methode waardoor mensen met Parkinson zich door dans beter en vrijer gaan bewegen. Momenteel is Andrew balletmeester en artistiek coördinator bij Danshuis Station Zuid in Tilburg. Hier leerde hij Marc Vlemmix kennen. Marc, gepassioneerd dansliefhebber, kreeg op 37-jarige leeftijd Parkinson. Hij neemt danslessen bij Andrew. Dat gaf al snel een gevoel van vrijheid. Hij ontdekte dat bewegen ook gewoon weer heel leuk kan zijn!

Het 'parkinson-harnas' viel van hem af, hij nam weer de controle over zijn lichaam en geest. Door te dansen verbeterde zijn vermogen om te bewegen en herwon hij het vertrouwen in zijn lijf. Deze ervaring wil Marc graag delen met lotgenoten en hun partners. Daarom richtte hij, samen met Andrew, Dance for Health & Parkinson op.

Vooraanstaand neuroloog en Parkinson specialist Prof. Bas Bloem: "Bewegen is niet alleen goed voor de beweeglijkheid, maar kan ook het ziekteproces mogelijk vertragen. Dansen is plezierig, je doet het met anderen en is daardoor ook sociaal gezellig. En ritme en muziek kunnen je meenemen in de beweging die je moet maken."

Andrew bezoekt Venray voor een workshop om te laten zien waarom dansen bij Parkinson zo goed is. Dit is ook een cadeautje voor Fysiotherapie Acupunctuur en FysioSport Buitenlust ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan. Bij deze praktijk traint al jaren wekelijks een sportgroep van cliënten met Parkinson.

Belangstellenden die willen kijken of meedoen, zijn natuurlijk van harte uitgenodigd voor de workshop. Ervaring met dans is niet nodig en de les is voor iedereen geschikt, ongeacht het conditieniveau. Dus komt u kijken en/of doet u ook mee? Aanmelden voor vrijdag 15 januari via info@fysiotherapievenray.nl.

De workshop start om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.


Knooppunt Venray wéér PlusPraktijk

Venray | Knooppunt Venray is voor de derde keer positief beoordeeld op de strenge kwaliteitseisen van de HCA-audit en mag zich wederom tot de honderd toppraktijken van Nederland rekenen. Blijde gezichten in Venray én Baarlo!

Joost Nabben, fysiotherapeut en mede-eigenaar van Knooppunt Venray en Knooppunt Baarlo is erg trots op deze behaalde status.

"De HCA-audit binnenslepen is zilver waard, maar om deze beoordeling te behouden is goud en een prestatie om in te lijsten.Het is echt een krachttoer voor en van ons allemaal geweest, maar het is ons weer gelukt. Alleen met een zeer goed team van gekwalificeerde therapeuten is het behalen van dit resultaat mogelijk. Die titel wordt niet zomaar gegeven. De Nederlandse Pluspraktijken zijn ondernemend en kenmerken zich door het tonen van lef bij het verlenen van fysiotherapeutische zorg. Wij zijn zeer kwaliteitsgericht, innovatief en transparant in onze werkwijze en dat heeft de Nederlandse Zorgverzekeraars zo positief aangesproken dat ze ons daarvoor wederom hebben beloond."

"De titel Pluspraktijk wordt gegeven door een aantal grote verzekeraars aan praktijken die niet alleen aan de eisen van hun beroepsgroep voldoen, maar die ook op het gebied van kwaliteit nog een stapje verder gaan", zo vervolgt Joost. "Dat wordt beoordeeld door onafhankelijke deskundigen die kijken óf en hoé wij onze kwaliteit inzichtelijk maken. Zo kan elke PlusPraktijk eenvoudig met andere praktijken vergeleken worden. Bij de kwaliteitseisen gaat het bijvoorbeeld om de deskundigheid van de fysiotherapeuten, onze manier van het vastleggen van de klachten en het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht. Maar er wordt ook gekeken of de openingstijden van de praktijk en de wachttijden aan bepaalde eisen voldoen. Slechts twee procent van alle fysiotherapiepraktijken in Nederland heeft de Plus-status bereikt. Het is toch geweldig dat Knooppunt Centrum voor Gezondheid weer te horen heeft gekregen dat ze bij het absolute topsegment van de Nederlandse fysiotherapie behoort. Het voelt als een grote waardering om dit kwaliteitskeurmerk voor fysiotherapiepraktijken te mogen ontvangen, zo besluit Joost.


Win uw bruiloft op Trouwevent

Venray | Op zondag 24 januari 2016 houden Jeeco Atelier Venray en Parkhotel Horst een trouwevent waarbij een bruiloft is te winnen. Aan dit event doen meerdere Venrayse bedrijven mee.

André Tonen van Jeeco Atelier Venray en Hans van der Sterren van Parkhotel Horst hebben de handen ineengeslagen en een eigen trouwevent georganiseerd.

Op 24 januari staan zeventien ondernemingen in de trouwbranche klaar om alle toekomstige echtparen te voorzien van informatie en tips. Natuurlijk vertellen ze ook alles over hun eigen speciale producten en/of diensten. Het event opent zijn deuren om 11.00 uur en wordt om 16.00 uur afgesloten met een quiz, waarmee een van de aanwezige toekomstige bruidsparen een unieke prijs kan winnen. Alle deelnemende ondernemingen stellen namelijk hun producten/diensten ter beschikking, voor een gezamenlijke waarde van bijna 12.000 euro. 'Dus gaan jullie trouwen of hebben jullie plannen om te gaan trouwen en zijn jullie op zoek naar inspiratie, informatie en leuke leveranciers? Kom dan naar trouwevent bij Parkhotel Horst. Ga je zelf niet trouwen maar ken je iemand in je eigen omgeving die wel trouwplannen heeft, geef hem of haar de tip om naar dit trouwevent te gaan', meldt de organisatie.

Voor dit event moeten vooraf de entreetickets worden besteld. Dat kan telefonisch via Parkhotel 077-3976000 of online via www.parkhotelhorst.nl