Afbeelding
Foto: ron koenen

Wiel Michiels Waarderingsbeker

Venray | De prestatieprijs Triathlon van ATV Venray werd toegekend aan Jack Niessen. Omdat hij eerste is geworden bij de mannen 50 van het Run Bike Run Circuit 2015 en zijn prijs in Dongen in ontvangst moest nemen, kon hij niet aanwezig zijn.

Jack Niessen werd tijdens het EK Powerman in Horst tweede in 2:59 uur over een afstand van 10 kilometer hardlopen, 60 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Tijdens het WK Powerman Duatlon Long Distance in het Zwitserse Zofingen werd hij derde bij de mannen 55 in een tijd van 7:52,25. Hij moest 10 kilometer rennen, 150 kilometer fietsen en weer 30 kilometer rennen.

De prestatieprijs atletiek werd uitgereikt aan D-Junior Demi Boom. Vorige week werd zij weer gekozen tot sporttalent van het jaar in de gemeente Venray. In 2015 werd zij Nederlands kampioen indoorhoogspringen, Nederlands kampioen op de 600 meter, Nederlands kampioen meerkamp en ook werd Boom derde tijdens de nationale D-spelen bij het speerwerpen. Zij behaalde drie klasseringen op de nationale ranglijst aller tijden: 7e hoogspringen, 9e speerwerpen, 4e meerkamp. Vier Nederlands beste seizoenprestatie in de categorie D-Junioren bij hoogspringen, 600m, speerwerpen en meerkamp.

De aanmoedigingsprijs ging naar C-Pupil Nik Lenders, B-Pupil Jeroen Plass, a-Pupil Max Minnen en Sara Hermsen, D-Junior Thijmen Poelds en Jaap Rutten in verband met hun vorderingen in hun sportprestaties in het afgelopen jaar. Wiel Michiels mocht de naar hem genoemde Wiel Michiels Waarderingsbeker uitreiken aan André Jansen. Als blijk van erkenning en waardering had het bestuur besloten hem dit jaar met deze prijs in het zonnetje te zetten. Hij is coördinator van de lopersgroep en sinds 2009 looptrainer. Hij organiseert met andere trainers de jaarlijks terugkerende Start to Run. Hij is ook de organisator voor de jaarlijkse clubkampioenschappen. Hiervoor heeft hij een nieuw opzet gemaakt wat door de leden met veel enthousiasme is ontvangen. Vorig jaar op 5 mei brachten zestien lopers van ATV Venray het bevrijdingsvuur naar van Wageningen in estafette naar het gemeentehuis van Venray, waar burgemeester Hans Gilissen en gouverneur Theo Bovens de fakkel in ontvangst namen en het bevrijdingsvuur ontstaken.

Voor ATV Venray regelde André Jansen alle zaken. Buiten het coördineren en organiseren van de diverse activiteiten is hij ook een fervent loper die regelmatig meedoet aan de regionale Limbracrossen, Venloop, Singelloop, Sylvesterlauf in Pfalzdorf en de Postbankloop.

Ook de jubilarissen werden gehuldigd. Paul Wulms, Piet van den Oever en Geert Weijs. Zij zijn 25 jaar lid van ATV Venray.