Afbeelding
Foto: ron koenen

Afscheid Frank de Beer bij ATV

Venray | Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 2 januari in clubgebouw `t Wisselpunt heeft ATV Venray afscheid genomen van de voorzitter Frank de Beer.

De Beer heeft gedurende acht jaar de post van voorzitter bekleed. Tijdens de najaarsvergadering van 2007 werd hij gekozen tot voorzitter. In diezelfde vergadering werd ingestemd met het samenvoegen van AV Venray-Regio met de TV Venray. Het gevolg hiervan was dat er nieuwe statuten en huishoudelijk reglement gemaakt moesten worden. Ook een nieuwe naam, nieuw logo en nieuwe clubkleding waren het gevolg hiervan. De Beer was de eerst voorzitter van de nieuwe club ATV Venray. In zijn periode als voorzitter mocht ATV Venray de Special Olympics organiseren. Daarom werd de baan gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe sector voor hoogspringen en speerwerpen en werd de kogelstoot sector verplaatst. Ook de veldverlichting moest vernieuwd worden. Bovendien schafte ATV Venray toen de elektronische tijdwaarneming (ET) aan. Voor het wedstrijdsecretariaat werd een portocabine aangeschaft, een gebouwtje geplaatst voor de ET en werd in zijn periode de wandelafdeling opgericht. Als goed bestuurder coördineerde De Beert samen met het bestuur al die wijzigingen en hield alles nauwgezet in de gaten.


Mike Teunissen naar NK veldrijden

Ysselsteyn | Mike Teunissen staat zondag aan de start van het NK veldrijden in Hellendoorn. De renner uit Ysselsteyn werd zondag in Sint-Michielsgestel tijdens zijn de vierde cross tweede achter Rabobank-renner Joris Nieuwenhuis. In het waterkoude Surhuisterveen werd Teunissen (LottoNL-Jumbo) zaterdag twaalfde in de gelijknamige Centrumcross. Hoe hij zijn kansen ziet op het NK? "Het niveau is hoog dit seizoen", aldus Mike Teunissen op zijn website. "En in Hellendoorn is het weer een stuk zwaarder met veel loopwerk in het losse zand. Ik ga er niet teveel van verwachten. Als ik reëel ben hoop ik gewoon op een toptienklassering."

Biljartoppers in actie

Afferden | Biljartvereniging ABC 't Töpke houdt 8, 9 en 10 januari het Nederlands Combi Kampioenschap Ankerkader 71/2 en Overgangsklasse libre klein in de biljartzaal van café Carpe Diem op camping Hengeland in Afferden. Voor de biljartliefhebbers is dit een mooie gelegenheid om in deze klassen enkele nationale toppers aan het werk te zien. De opening is vrijdag 8 januari om 10.45 uur.