Afbeelding
Foto: ron koenen

Vastelaovesconcert Euterpe

Venray | Koninklijke Harmonie Euterpe houdt op donderdag 28 januari het Vastelaovesconcert.

Zo'n vijftien leden van het Venray's Mannenkoor gaan zingen uit het repertoire van het Hofkoër. Bij veel mensen zullen liedjes als Mien Merie, Weej zien de zengers, Kienen en Bej Truus ien het kefeeke in het geheugen gegrift staan. In de jaren '70 en '80 trad het Hofkoër veelvuldig op tijdens Circus Mök, vele andere gelegenheden en plaatsen. Daarnaast organiseerden ze traditioneel het zondagochtendmatinee waar ze zelf ook optraden. De formule was eenvoudig. Liedjes zingen over Venray en Venrayse dingen met een humoristische achtergrond, echter zonder iemand te kwetsen.

Voor veel Venraynaren behoren de liedjes van het Hofkoër tot de hoogtepunten van het carnavalsrepertoire. Oud-Hofkoër leden hebben de jongeren van het Mannenkoor vaak de oude anekdotes verteld. Een geweldige tijd is het geweest voor de diverse zangers die in het koor hebben mogen zingen. Het originele Hofkoër treedt niet meer op. Voor het carnavalsconcert én het matinee 7X11 op 31 januari hebben enkele jongere mannenkoor zangers én twee oud Hofkoër zangers enkele traditionals ingestudeerd. Vol enthousiasme zullen ze deze, op 28 januari samen met Euterpe tijdens het carnavalsconcert, ten gehore brengen. Kaartjes zijn te bestellen op www.schouwburgvenray.nl.


Ouderen Landweert

Ouderenvereniging Landweert houdt op woensdag 13 januari de themamiddag Ouderen en het verkeer. Wat zijn de veranderingen in het verkeer. Wat betekenen de nieuwe borden en de lijnen op de rijbaan met in het midden een kleurenstreep en wanneer en hoe moet ik richting aangeven op een rotonde. Dit alles wordt duidelijk gemaakt door rijschoolhouder en rijinstructeur Peter Barents van autorijschool VenRij. Ook niet leden zijn welkom. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in 't Stekske.