Nieuwe jaar vieren

Venray | Op donderdag 14 januari gaan de bewoners van de Oranjebuurt samen het begin van het nieuwe jaar vieren. Ze organiseren een nieuwjaarsbijeenkomst in de aula van de Petrus' Bandenschool.

De nieuwjaarsbijeenkomst is een vervolg op de zeer druk bezochte bijeenkomst van 10 september 2015. Toen brainstormden ruim honderd Oranjebuurtbewoners over de vraag: 'Hoe willen wij de komende jaren in onze buurt samen leven?' Die avond leidde tot de oprichting van allerlei werkgroepen.

Op 14 januari vertellen zij aan de Oranjebuurt hoe zij ervoor staan en wat hun plannen zijn. De werkgroepen houden zich bezig met thema's als jeugd, verkeer, veiligheid, groen, mantelzorg en buurtactiviteiten. Om bij elk thema resultaten te bereiken, zullen de buurtbewoners de komende jaren zoveel mogelijk zelf de handen uit de mouwen steken en voor elkaar klaar staan. De bereidheid daartoe is groot, zo bleek uit de eerste bijeenkomst én het enthousiasme daarna.

De Petrus' Bandenschool heeft haar aula voor de Oranjebuurt beschikbaar gesteld op 14 januari. Vanaf 19.00 uur is de school open en is er koffie en thee. Van 19.30 tot 21.00 uur komen de werkgroepen aan het woord. Na 21.00 uur gaan de Oranjebuurtbewoners onder het genot van een drankje en een hapje met elkaar in gesprek. Leuk detail: de buurtbewoners nemen zelf hun drankjes en hapjes mee, zoals bij een Amerikaanse fuif.

Dat past perfect bij het streven van de Oranjebuurtbewoners om zelf dingen voor elkaar te krijgen.