Afbeelding
Foto: ron koenen

Concert voor de Vrede

Overloon | In 't Helder in Overloon is op tweede kerstdag een sfeervol concert voor de vrede gehouden door de muzikanten Paul Vens en Herman Verheijen voor Helpende Handen India.

Het publiek was onder de indruk van de muziek, maar vooral ook van de activiteiten van Helpende Handen in India. De gehele opbrengst komt ten goede aan de Helpende Handen-school. De vier oude en versleten kleuterklasjes worden herbouwd en uitgebreid naar acht klaslokalen. Het dak lekt en de muren zijn slecht. Bovendien worden sommige klasjes door houten wanden van elkaar gescheiden. Helpende Handen Nederland gaat, met een premie van Wilde Ganzen, de inrichting financieren.

Bijzonder is ook dat de Venrayse Loes Veenje-Smits een heerlijk voedzaam kerstdiner voor kinderen en volwassenen van Helpende Handen India heeft gesponsord. Steven Vidyaakar vertelde dat iedereen overheerlijk gesmuld heeft van deze speciale maaltijd. Het gebeurt in het overwegend hindoe en moslim -India niet elk jaar dat er een kerstdiner geserveerd wordt. Steven is heel erg dankbaar dat Loes dit feestmaal voor zijn mensen heeft geregeld. Zij waren allemaal onder de indruk dat een 'wildvreemde' mevrouw uit Nederland (de meesten weten niet eens waar Nederland ligt) voor hen een kerstdiner betaald. Ze snappen daar echt niets van. KIjk voor meer informatie over het project op www.helpendehandenindia.nl.

Prins Piëlhaas

Venray | De prinsenproclamatie van vastelaovesvereniging De Piëlhaas vindt plaats op zaterdag 9 januari.

De organisatie heeft ook dit keer weer een kort en leuk zaalprogramma, waarna het feest in de foyer losbarst met optredens van de Hofkapel, de Venrayse cd-artiesten, Doe Mar Wa, Spik en Span en W-Dreej. Er zijn nog enkele kaarten te koop aan de kassa van de Schouwburg Venray of online via www.schouwburgvenray.nl.