Afbeelding
Foto: ron koenen

De beste wensen voor 2016!

Venray | 'De beste wensen voor 2016!' 'Gelukkig nieuwjaar!'. Dit waren ook in de bomvolle horecagelegenheden in Venray op nieuwjaarsdag ongetwijfeld de vaakst uitgesproken nieuwjaarswensen.

Wensen die je de eerste dagen van 2015, naast goede voornemens, zeker nog vaak genoeg gaat horen en gebruiken. Ook bij Hulsman was het donderdag, op de eerste dag van het nieuwe jaar, ontzettend druk. Het nieuwe jaar werd zingend, dansend, drinkend en dus feestend ingeluid…Foto: Rikus ten Brücke.


Ingezonden

Stationsweg

De foto in Peel en Maas van donderdag 24 december is bijna op de juiste plaats genomen. Precies in deze bocht zouden in de toekomst wel eens ongelukken kunnen gebeuren. Daarom een goede raad aan de gemeente: Plaats de spiegel terug die daar jaren gestaan heeft. Ik ben meer dan tevreden over de inrichting, met een aantal drempels, die er mede voor kunnen zorgen dat er minder doorgaand verkeer over deze route gaat. Maar verkeer, met name fietsers, komend uit Venray, dat rechtdoor richting Oostrum-centrum moet, heeft bijna geen zicht op verkeer dat van het station komt. Wethouder Busser mag dan zeggen dat het een kwestie van wennen is, maar wanneer de put gedempt wordt wanneer het kalf verdronken is, is men te laat met het terugplaatsen van de spiegel. Wanneer de spiegel bewaard is, zou terugplaatsen toch geen onoverkomelijke kostenpost mogen zijn.

Herman Verheijen, Oostrum.


Gebedsdag

Smakt | In de St. Jozefkerk in Smakt in Venray wordt op zaterdag 9 januari de maandelijkse gebedsdag onder leiding van pater J. Vadakkel uit India gehouden.

Het programma duurt van 9.30 tot 16.00 uur. om 13.30 uur is er een stille eucharistische aanbidding en om 14.00 uur en sacramentsprocessie.

Prinsen gezocht

Venray | De redactie van Nieuwe Oogst is ook dit jaar weer op zoek naar Limburgse Land- en Tuinbouwbond-carnavalsprinsen. Zoals gebruikelijk worden LLTB-leden die prins carnaval zijn dit jaar in de schijnwerper gezet in de Nieuwe Oogst-prinsengalerij. LLTB-prins? Laat het de redactie van het blad weten door een e-mail te sturen naarnieuweoogst@lltb.nl.