Darter Nico Thissen uit Venray eindigde tijdens het nieuwjaarstoernooi in Asteria op de gedeelde derde plaats.
Darter Nico Thissen uit Venray eindigde tijdens het nieuwjaarstoernooi in Asteria op de gedeelde derde plaats. Foto: Rikus ten Brücke

Belg wint darttoernooi Asteria

Venray | Het Asteria Nieuwjaars Darttoernooi is zaterdagavond gewonnen door de Belgische PDC-darter Dimitry van den Bergh. In de finale versloeg hij Jermaine Wattimena, die ook voor de PDC uitkomt.

Jeffrey van de Ven en Venraynaar Nico Thissen eindigden op een gedeelde derde plaats. In totaal deden er een kleine 160 darters uit binnen- en buitenland aan het toernooi mee, bijna de helft meer dan vorig jaar.

Toernooiorganisator Marco Slijpen zag het aantal deelnemers in de voorgaande jaren al groeien en dit jaar waren er voor het eerst meer dan honderd darters. Naast het feit dat het toernooi volgens de organisator meer bekendheid heeft, speelt ook het WK-Darts op tv een grote rol in het aantal deelnemers. "Dat heeft er zeker mee te maken. We zitten nu precies tussen twee wereldkampioenschappen in. Na het WK van de PDC is Lakeside nu ook begonnen en dat maakt dit een perfecte datum voor een darttoernooi." In totaal werd er 1250 euro aan prijzengeld uitgedeeld, waarvan 500 voor de winnaar.

Naast de PDC-darters en erkend topdarter Jerry Hendriks waren de ogen ook gericht op Nico Thissen. Thissen wordt nog altijd gezien als de beste darter van Venray en dat neemt de nodige druk met zich mee. "Ik durf hardop te zeggen dat ik de beste darter van Venray ben, maar dan wil je dat hier ook laten zien natuurlijk." Uiteindelijk moest Thissen dus genoegen nemen met een gedeelde derde plek achter Wattimena en winnaar Van den Bergh.