Afbeelding
Foto: Lotte Kamphuis

Oude tijden herleven in Venray

Venray | Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd in Venray De Peelzwervers opgericht. Het orkest stal gedurende tientallen jaren de harten van vele muziekliefhebbers op kermissen, bruiloften, feesten en partijen. Ze zijn nu terug van weggeweest.

Zondagmiddag herleefden oude tijden tijdens het optreden van De Peelzwervers tijdens het matinee in Anno'54 in Venray. Het orkest, opgericht door de gebroeders Sijbers, stond tot beginjaren '80 in Venray en omgeving synoniem voor goede muziek en feest. Henk Schoenmakers en zijn Venrayse kompanen Henk van den Bosch (bas/zang), Tiny van den Broek (toetsen) en Henk Willems (gitaar/zang) zijn dertig jaar na dato nog even enthousiast.

Foto: Lotte Kamphuis.

Ingezonden

Wie had kunnen bedenken dat een bericht in Peel en Maas zoveel teweeg zou brengen. Zoveel mensen, een zaal vol, na zoveel jaar. En wat heeft iedereen genoten van de muziek, het dansen en de gezelligheid. Vaak hoorde je: "Ik ken je nog van vroeger." En de jongens speelden maar door, tot het einde van de middag. Zoals altijd. Ik ben ermee opgegroeid en heb als dochter van een van de oprichters veel volle zalen meegemaakt. De Peelzwervers bedankt voor de geweldige middag, die voor zoveel mensen bijzonder was. We hopen nog vaak van jullie te kunnen genieten.Want inderdaad: De Peelzwervers zijn terug. En hoe.

Marijke van Elst -Sijbers, Venray.