Afbeelding
Foto: ron koenen

Kerstwandeling populair

Geijsteren | Het Koninklijk Sint Willibrordusgilde Geijsteren hield zaterdag zijn traditionele kerstwandeling op Landgoed Geijsteren. De wandeling werd door zo'n 700 belangstellenden bezocht.

Bij de Rosmolen brandde de vuurkorf en schonken de gildebroeders koffie en warme chocolademelk. Ook werden er pannenkoeken geserveerd. De herder verzorgde demonstraties met zijn schapen en zijn hond en de molenaar bracht het graan met de schapenkar naar de molen. En de molen draaide zoals hij al eeuwen doet. Begin- en eindpunt van de wandeling was zaal De Kei in Geijsteren.


Overlast vuurwerk

Venray | De politie krijgt meldingen binnen over het afsteken van vuurwerk. Het afsteken van is pas de laatste uren van het jaar toegestaan, maar de eerste knallen zijn dus al te horen.

Het politieteam van de basiseenheid Venray-Gennep en de dienst handhaving van de gemeente pakken de vuurwerkoverlast gezamenlijk aan. Hiervoor zijn extra mensen in dienst. Voor overlastmeldingen kan contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844. De officiƫle tijden waarop consumentenvuurwerk mag worden afgestoken, zijn van oudejaarsdag 18.00 uur tot nieuwjaarsnacht 02.00 uur.