Afbeelding
Foto: ron koenen

Cheque Hermus voor Pluryn

Horst | De bewoners van Pluryn, locatie Frans Woltersstraat in Horst, een groep van acht jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking van wie twee met ook nog een lichamelijke beperking, wil er graag een keer een paar dagen op uit.

Door de speciale begeleiding en hulpmiddelen die hiervoor nodig zijn, en het daarbij horende budget, is het eigenlijk onmogelijk om dit te realiseren.

In mei 2015 hebben de bewoners een wensboom gemaakt waarin iedereen zijn wensen kenbaar mag maken. Nina en Priscilla hadden de wens om een keer naar de Efteling te gaan en slapen in een sprookjeskamer. Helaas zou dit waarschijnlijk een wens blijven, tot bij Bart Duijkers (medewerker bij NTS Hermus) en zijn vrouw Wil (begeleidster bij Pluryn) de uitnodiging van de NTS Group binnenkwam voor de feestavond in de Efteling vanwege het 10-jarig bestaan.

Wil maakte vervolgens de opmerking dat zoiets voor de bewoners van Pluryn helaas niet weggelegd zou zijn. Dit zette Bart aan het denken en hij legde het voor aan de directie van NTS Hermus. Samen hebben ze een plan opgezet om de wens van Nina en Priscilla te kunnen verwezenlijken. Dit heeft geresulteerd in het in het leven roepen van een Goede Doelen Cheque. De medewerkers van NTS Hermus leveren elk jaar 1 snipperuur in en de directie verdubbelt dit bedrag. Jaarlijks wordt bekeken aan welk goed doel de cheque uitgereikt wordt.

De medewerkers kunnen hiervoor suggesties doen. Dit jaar gaat de cheque dus naar de bewoners van Pluryn zodat zij een paar dagen van de Efteling kunnen genieten. Tijdens de kerstviering mochten de bewoners de cheque uit handen van de algemeen directeur in ontvangst nemen. Het vervoer naar de Efteling is al toegezegd door Ank Hurkmans van 'Wauw, speciaal voor jou, een activiteitenorganisatie voor kinderen en jong volwassenen met een bijzondere hulpvraag.

De Kantfabriek

Horst | Museum De Kantfabriek in Horst gaat in januari met workshops en cursussen van start. De carnavalsvierder kan in De Kantfabriek terecht om een eigen vasteloavesjas te maken. Verder starten de cursussen tassen maken en patchwork met de naaimachine. Andere workshops zijn experiment 5 van Wil Fritsma en vilten sjaal vol structuur, creativiteit en details van Brigitte Eertink. Liny Pouwels houdt voor de laatste keer de cursus borduren voor gevorderden en Rinie Verhaegh verzorgt kantklossen voor beginners en gevorderden. Voor informatie: zie www.museumdekantfabriek.nl of haal een cursusboekje of flyer aan de balie.