Ambassadeur landschap

Horst | In februari start Stichting Landschap Horst aan de Maas met de cursus Landschapsambassadeur. De cursus richt zich op ondernemers en werknemers van recreatiebedrijven en horeca, agrarische bedrijven met een educatieve/recreatieve nevenfunctie en op vrijwilligers die actief zijn in musea of als gids.

Goed gastheerschap betekent onder meer gasten op een aantrekkelijke manier informeren over alles wat hier de moeite waard is om te beleven, te proeven en te zien en daarbij ook nog interessante achtergrond informatie kunnen geven. Met de cursus Landschapsambassadeur leren de cursisten het verhaal te vertellen van deze regio.

Gasten gaan het gebied intenser beleven en door mond-op-mond reclame het gebied verder promoten en bovendien zelf eerder terugkomen. In vier avondbijeenkomsten en een dagexcursie worden de deelnemers geïnformeerd over het lokale cultuurhistorische erfgoed, landschapsontwikkeling en natuurgebieden, ontwikkeling van de landbouw, de typisch lokale streekgewassen en streekproducten en de toeristische hoogtepunten.

Met het succesvol doorlopen van de cursus verwerven de deelnemers de titel Landschapsambassadeur van Horst aan de Maas. Een titel die gebruikt mag worden in alle publicaties. Bovendien ontvangen zij een Landschapsambassadeur-muurschildje.

Na afloop van de cursus blijft alle informatie digitaal beschikbaar voor de deelnemers.

Daarnaast ontvangen zij nog aantrekkelijk en exclusief informatiemateriaal voor hun gasten zoals bijvoorbeeld informatieve placemats. Voor geïnteresseerden wordt er ook jaarlijks een terugkomdag georganiseerd waarin nieuwe ontwikkelingen worden besproken.

De cursus is ook een prima gelegenheid om collega's te ontmoeten en elkaar te inspireren tot nieuwe producten, activiteiten en samenwerkingsverbanden. De bijeenkomsten duren telkens van 19.30 tot 22.00 uur en worden gehouden op 15, 22, 29 februari en 7 maart.

Daarnaast is er een dagexcursie op 19 maart naar twee natuurgebieden onder leiding van een gids.

Aanmelden voor 15 januari via www.landschaphorstaandemaas.nl.