Kavels met korting actie

Venray | Om in een aantrekkende woningmarkt in Limburg de verkoop van bouwkavels te stimuleren heeft BPD in het vierde kwartaal van dit jaar een kortingsactie ingezet waardoor bouwkavels met ruim 17% korting worden aangeboden.

Door de prijsverlaging heeft de zelfbouwer een voordeel tot ruim 63.000 euro. Het resultaat van de actie van BPD voor de 177 deelnemende bouwkavels in Limburg is prima. "De kortingsactie heeft ruim 100 nieuwe belangstellenden opgeleverd waarvan 30 kandidaten heel concreet zijn. Al met al een heel mooi resultaat", volgens Carl Smeets, directeur van BPD regio Zuid. "Op verschillende kavels in Limburg worden de komende tijd weer woningen gebouwd. En dat was nu precies de bedoeling", vervolgt Smeets. "Overigens, de actie loopt nog tot 31 december 2015."

Op de actiewebsite kavelsmetkorting.nl staan de deelnemende projecten en kavels. Daarnaast maken op de website voorbeeldwoningen direct inzichtelijk of binnen het budget een woning gebouwd kan worden. Als koper weet je direct waar je financieel aan toe bent. Daarnaast is niet iedereen in de gelegenheid om met een eigen architect en aannemer aan de slag te gaan. Door de voorbeeldwoningen wordt het kopen van een bouwkavel ook zeer geschikt voor kopers die niet direct aan zelf bouwen denken. Met de kortingsactie worden de bouwkavels ook nog eens tienduizenden euro's goedkoper. Er zijn bouwkavels in Vaesrade, Nuth, Klimmen en Brunssum in de aanbieding, alsmede kavels in Noord- en Midden-Limburg. Deze kavels liggen in Horst, Gennep, Bergen, Sevenum, Maasbree, Ospel, Velden, Roggel, Montfort en Venray. Voor meer informatie over de kavels, de voorbeeldwoningen en de voorwaarden: kavelsmetkorting.nl.


Aanmelding Vlakwatercross

Op zaterdag 30 en zondag 31 januari houdt ATV Venray voor de 40e keer de Vlakwatercross.

De aanmelding is gestart voor deze jubileumeditie van dit tweedaagse evenement in het natuurgebied Vlakwater. Op zaterdag 30 januari zullen als eerste de Peel en Maas TV scholierengroepen 1 t/m 8 van de verschillende basisscholen uit de gehele regio in de scholierenloop gaan strijden voor de verschillende titels in een wel heel speciale loop met veel nevenactiviteiten.

Wederom zijn de estafettes voor teams bestaande uit twee jongens en twee meisjes per leeftijdsgroep opgenomen voor de groepen 3 t/m 8. Om mee te doen aan de estafettes, moet je wel ook individueel mee hebben gedaan.

De wedstrijden starten om 12.00 uur. Inschrijven voor de scholierenloop kan via de basisschool. Extra trainingen voor de schooljeugd zijn er op de zaterdagen 16 en 23 januari. Start om 10.00 uur bij de Perdstal, Kempweg 164. De deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Om 13.30 uur start zaterdag 30 januari de jaarlijkse loop voor mensen met een verstandelijke beperking.

Deze loop gaat over 350 meter. Ook voor NSG- atleten worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd. Op zondag 31 januari start om 10.30 uur de lange cross over 8040 meter. Om 11.30 start de korte cross die 4020 meter lang is. De Vlakwatercross maakt deel uit van het ProfCore LimBra-crosscircuit, waaraan negen Limburgse en Brabantse verenigingen deelnemen. Net als vorige jaren lopen de wedstrijdatleten en de recreanten gezamenlijk een korte en lange cross. Er worden afzonderlijke klasseringen opgemaakt voor de diverse categorieƫn. Vanaf 12.15 uur starten de diverse Jumbo Winters-jeugdlopen.

Ook dit jaar mogen weer jongens en meisjes die geen lid zijn van een atletiekvereniging meelopen. Deelnemers kunnen zich voorinschrijven tot maandag 25 januari. Op de wedstrijddag kan worden na-ingeschreven tot een half uur voor aanvang van de betreffende loop.

Voor informatie en inschrijving: telefoon 0478-582842 of 631452 of email info@atvvenray.nl of www.vlakwatercross.nl.


Blauwalg bedreigt nieuwjaarsduik

Horst |Door het zeer warme weer van de laatste weken heeft de blauwalg zich genesteld in de visvijver van de Kasteelse Bossen in Horst. Het diertje vormt een serieuze bedreiging voor de Horster Nieuwjaarsduik mocht hij de overstap maken naar de belendende zwemvijver. De organisatie houdt echter goede hoop op een succesvolle 16e editie.

De organiserende stichting Cold Turkey heeft vaker moeten anticiperen op de grillen van Koning Winter. In 2011 moest met kettingzagen en pikhouwelen een ijsvloer van 15 cm dik geslecht worden om de duik door te laten gaan. Voor de komende editie kan een minuscuul beestje zomaar roet in het eten gooien.

De organisatie heeft goede hoop op dalende temperaturen; de doodsteek voor de blauwalg. Daarnaast krijgen zij een steuntje in de rug van de gemeente Horst aan de Maas.

Zij laat de pompen in het zwemwater op volle toeren draaien als ware het badseizoen in volle gang. Met het oppompen van koud water vanaf de bodem van de plas moet het gevaar geneutraliseerd worden.

De komende dagen blijft de organisatie contact houden met de gemeente en het waterschap. Na de kerst wordt het zwemwater nogmaals in een laboratorium onderzocht. Pas daarna kan definitief groen licht gegeven worden voor het evenement. Alle partijen zijn het er namelijk over eens dat de veiligheid van de deelnemers vooropstaat.

Het laatste nieuws over de Nieuwjaarsduik Horst a/d Maas is te vinden op de officiƫle website www.nieuwjaarsduikhorst.nl en op de Facebook-pagina van het evenement. Ondertussen gaat de ticketverkoop gewoon door (ook via de site), want de organisatie blijft positief gestemd. Het kan de warmste Nieuwjaarsduik ooit worden. Hiermee wordt de drempel om mee te doen een stuk lager.