Afbeelding
Foto:

Hospice ontvangt laptop en printer

Venray | Bestuurslid Lilian Keijzer-Bors en coördinator Cis van Deurssen van het Venrayse hospice Zenit hebben maandag een laptop en printer ontvangen uit handen van Geert Philipsen, bestuurder van huisartsencoöperatie Cohesie.

De laptop geeft huisartsen tijdens hun zorgtaken in het hospice direct toegang tot het patiëntendossier waarmee ze een flinke efficiëntieslag kunnen maken. De schenking is een initiatief van huisarts Ad Coenen van huisartsenpraktijk Buitenlust. Coenen fungeert namens de huisartsen in de regio als aanspreekpunt voor hospice Zenit. Cohesie onderschrijft het belang van goede palliatieve zorg en de plaats die het hospice daarbinnen inneemt. Met de nieuwe apparatuur hebben huisartsen in het hospice direct toegang tot het patiëntendossier, kunnen zij dit ter plekke inzien en bijwerken en zo nodig recepten direct doorzetten. Dit maakt hun werk in het hospice een stuk efficiënter en bovendien minder foutgevoelig.

Hay Schoester van Framan zorgde voor een verrijdbaar kastje, zodat de apparatuur snel en eenvoudig dicht bij de patiënt kan worden geplaatst. Na de officiële overdracht konden laptop en printer direct in gebruik genomen worden.


Star Wars

Wanssum | Fans hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de zevende episode van de Star Wars saga in de bioscopen te zien.

The Force Awakens is opgenomen in onder meer Abu Dhabi, het grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Voor de set van deze film heeft Kersten Middle East diverse buigwerkzaamheden verricht. Eén van de ruimteschepen en een oosters uitziende toegangspoort bevatten profielen en buizen die Kersten heeft gebogen. De kaskraker speelt zich net als eerdere episodes deels af op de fictieve woestijnplaneet Tatooine. De filmmakers vonden de woestijn rondom Abu Dhabi het meest geschikt als locatie om Tatooine te verbeelden en ze creëerden in deze enorme zandbak zelfs een complete buitenaardse stad. Kersten Middle East kreeg opdracht profielen te buigen voor één van de ruimteschepen en een oosters-achtige toegangspoort, die in de nieuwste aflevering van het Star Wars epos te bewonderen zijn. Kersten Middle East richt zich met name op de lokale (constructie)markt en specialiseert zich in het buigen van staal, rvs en aluminium. Kersten Europe, het hoofdkantoor is gevestigd in Wanssum, is specialist in de buigtechnologie.