Afbeelding
Foto: Leonie Schaeffers

Fysiotherapie Vita Oostrum in oude pastorie

OOSTRUM | Fysiotherapiepraktijk Vita Oostrum opent op zaterdag 2 januari 2016 officieel haar deuren van de nieuwe bedrijfsruimte aan de Mgr. Hanssenstraat 20 in Oostrum. Eigenaar Olaf Schaeffers heeft de voormalige pastorie veranderd in een moderne praktijkruimte.

Na het behalen van zijn diploma voor fysiotherapie, ging Schaeffers aan de slag bij Viecuri, waar hij vijftien jaar werkzaam was. In 2006 nam hij in Velden een praktijk voor fysiotherapie over. Nadat hij in 2011 de nieuwbouw voor deze praktijk opende, ging hij verder onder de naam Vita Velden. Deze praktijk is inmiddels een begrip in de regio.

Aangezien in Velden een toenemend aantal cliënten uit de regio Venray de praktijk bezoeken, werd er gezocht naar een nieuwe passende locatie in deze omgeving. De keuze viel hierbij op Oostrum, ook rekening houdende met de omliggende dorpen zoals Geijsteren, Oirlo en Wanssum. Hiermee heeft Oostrum de paramedische zorg dicht bij huis en kunnen ze direct terecht voor klachten van het bewegingsapparaat.

Nu gaat Schaeffers, samen met zijn team, een nieuwe uitdaging aan met een tweede vestiging: Vita Oostrum. Schaeffers: "Het vak van fysiotherapeut is prachtig. Het is geweldig om mensen met een gezondheidsprobleem te helpen in het herstelproces. Met alle ervaring en specialisaties die onze praktijk in huis heeft, kunnen wij hen hierin begeleiden."

De benaderingswijze van patiënten die door Schaeffers wordt toegepast, heeft niet altijd alleen betrekking op het fysieke probleem waarmee de patiënt zich bij de praktijk meldt. In totaliteit wordt er gekeken naar zowel de lichamelijke klachten, als ook de invloed van factoren van buitenaf. Dit geeft de optimale kans om aan de hulpvraag te voldoen.

In januari gaat Schaeffers met al zijn ervaring en specialisaties in Oostrum aan de slag. U kunt dan terecht voor alle fysiotherapeutische handelingen, met o.a. de specialisaties manuele therapie, handtherapie, McKenzie, hoofdpijnbehandeling volgens Watson, neurodynamische mobilisaties, NDT, kinesiotaping en sportfysiotherapie. In de toekomst zullen ook medewerkers van de vestiging in Velden, met ieder zijn eigen specialisaties, een bijdrage gaan leveren aan Vita Oostrum.

In de aangepaste oude pastorie in Oostrum is gewerkt met nogal wat kleur. Schaeffers heeft de overtuiging dat een kleurrijke omgeving tijdens het herstelproces meer energie en positiviteit en daardoor een sneller herstel oplevert.

De nieuwe locatie wordt feestelijk geopend op zaterdag 2 januari 2016 door wethouder Lucien Peeters. Op deze dag vindt om 12.00 uur tot 16.00 uur de open dag plaats. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in deze nieuwe praktijk.

Vanaf maandag 4 januari 2016 staat Olaf Schaeffers en zijn team graag voor u klaar. Bel of mail gerust om alvast een afspraak in te plannen. Voor meer informatie: Vita Oostrum, Olaf Schaeffers, Mgr. Hanssenstraat 20, 5807 BD Oostrum, tel. 06-23042923, e-mail info@vitaoostrum.nl.