De Stationsweg is voorzien van een trottoir, een nieuwe asfaltdeklaag, regenwaterriool en verlichting.
De Stationsweg is voorzien van een trottoir, een nieuwe asfaltdeklaag, regenwaterriool en verlichting.

Werkzaamheden Stationsweg gereed

De Stationsweg nieuwe stijl tussen het viaduct A73 en Oostrum is klaar. De afgelopen maanden is de Stationsweg onder andere voorzien van een trottoir, een nieuwe (geluidreducerende) asfaltdeklaag, een regenwaterriool en nieuwe verlichting.

In het oog springend onderdeel van de werkzaamheden is de aansluiting Mgr. Hanssenstraat - Stationsweg, die veranderd is van een T-splitsing in een inritconstructie. De Stationsweg maakt nu een haakse bocht en heeft voorrang op de Mgr. Hanssenstraat die met een in- en uitrit op de weg aansluit. Doel van de aanpassing is een betere doorstroming van het (auto)verkeer van en naar het NS-station en het tegengaan van doorgaand verkeer in het centrum van Oostrum. De Mgr. Hanssenstraat is vanaf de inritconstructie 30 km/uur-gebied.

Reacties op de nieuwe constructie

De nieuwe constructie is ongeveer zes weken in gebruik en weggebruikers moeten er nog aan wennen. Het team Civiel en Verkeer van de gemeente heeft er vragen en opmerkingen over gekregen. Onder meer van de dorpsraad Oostrum en het Gehandicaptenplatform. De vragen en opmerkingen gaan onder andere over de veiligheid voor fietsers, het effect op het doorgaand verkeer door Oostrum, het uitzicht in de bocht en de vormgeving van de uitrit voor scootmobielen en driewielers. De nabijheid van de spoorbaan kan voor auto's vanuit het dorp in de spits een probleem opleveren. Tot slot rijden fietsers over het trottoir om de inritconstructie te omzeilen.

Nog even wennen

"De aanpassing zorgt voor een duidelijke route en doorstroming voor het verkeer van en naar het NS-station en remt de snelheid aan de westelijke ingang van het dorp", legt wethouder Ike Busser (verkeer) uit. Busser denkt dat het vooral een kwestie van wennen is voor de verkeersdeelnemers. "Geef de factor 'tijd' een kans", zegt hij. "In 2016 staat de herinrichting van de Mgr. Hanssenstraat gepland. Door die inrichting wordt rijden door Oostrum nog minder aantrekkelijk voor auto's uit Wanssum-Blitterswijck richting Venray. Na de aanleg van de verbindingsweg tussen de Stationsweg en Henri Dunantstraat (of een variant hierop), de herinrichting van de Stationsweg tussen het viaduct A73 en Oostsingel en werkzaamheden in het kader van de Via Venray, is de nieuwe verkeersstructuur in deze omgeving compleet en kan het totaalpakket aan uitgevoerde maatregelen zich bewijzen ten opzicht van de eerder gestelde doelen".

Melding over milieu? Altijd gemeente bellen

Overlast door stank of geluid? Lichthinder? Asbest aangetroffen of een bodemverontreiniging? Voor deze en alle overige meldingen op het gebied van milieu belt u voortaan het centrale nummer van de gemeente (0478) 52 33 33. Kies in het keuzemenu voor 4 en u kunt overdag en 's nachts, zeven dagen per week uw melding doorgeven.

Met ingang van 7 januari is de gemeente het adres voor alle milieumeldingen. De meldingen gaan via een centrale meldkamer naar de toezichthouders die vervolgens bepalen wat er moet gebeuren. Tot nu toe gingen meldingen over overlast op het gebied van milieu via de meldkamer van de politie. Om die te ontlasten en om de keten van betrokkenen korter te maken, neemt de gemeente de meldingen zelf op. De omliggende gemeenten, waarmee Venray nauw samenwerkt op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving, gebruiken vanaf 7 januari ook het eigen telefoonnummer in combinatie met een centrale meldkamer.

Akkoord over 450 asielzoekers naar Blitterswijck

Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad van Venray ingestemd met de plannen voor een asielzoekerscentrum voor 450 asielzoekers op Vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck. Daarbij zijn een aantal voorwaarden gesteld.

Het azc blijft vier jaar, met de mogelijkheid tot maximaal één jaar verlenging. Het college betrekt omwonenden en de dorpsraad binnenkort bij belangrijke aanpassingen op en rondom het park. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voorwaarden gesteld. Deze kunt u nalezen op www.venray.nl/azc. U leest daar ook hoe en wanneer het overleg met het dorp geregeld is. We richten ons erop dat het azc medio maart kan openen, maar dit hangt nog af van een aantal zaken dat geregeld moet worden.