Afbeelding
Foto: ron koenen

SamenGroen Buitenbeheer

Venray | SamenGroen Buitenbeheer VOF is een nieuw samenwerkingsverband van twee regionale hoveniersbedrijven. Keuten Van Loon uit Venray en Bakker uit Horst hebben hun krachten gebundeld om samen het groenonderhoud van alle complexen van woningcoöperatie Wonen Limburg in Noord-Limburg uit te kunnen voeren. Met succes, want vanaf 1 januari 2016 hebben ze de aanbesteding gekregen voor alle complexen in Noord-Limburg.

Tijdens het aanbestedingstraject is intensief overleg gevoerd met het Werkhuis om social return (sociaal maatschappelijk ondernemen) vorm en inhoud te geven. Het Werkhuis is sinds twee jaar actief in de gemeente Venray om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt vakvaardigheden en werknemersvaardigheden aan te leren, waardoor hun kans op (gesubsidieerde) arbeid toeneemt. Samen met Go4it, een project van Wonen Limburg, gaat het Werkhuis deel uitmaken van SamenGroen. SamenGroen is ontstaan omdat Bakker en Keuten van Loon inzien dat beide bedrijven samen meer kunnen betekenen voor partijen als Wonen Limburg. "We maken gebruik van elkaars sterke punten en expertise. Hoveniersbedrijf Bakker kent de gemeente Horst als zijn binnenzak, Keuten van Loon is in Venray goed bekend. Bovendien blijven beide bedrijven ook nog zelfstandig voortbestaan", legt Rowan Faassen uit. "Samen hebben we bij Wonen Limburg ingeschreven, als pilot. Nu we merken goed samen te kunnen werken en elkaar aan te vullen, ligt er zelfs al een nieuwe uitdaging op de planken voor SamenGroen."

Communicatie met de bewoners van de complexen is voor SamenGroen heel belangrijk. "Zij moeten weten met wie ze te maken hebben. Elk complex heeft een meewerkend voorman als vast aanspreekpunt waar bewoners met vragen, opmerkingen en klachten terecht kunnen. Deze meewerkend voorman is bovendien verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de werkzaamheden. Op deze manier denken wij een goede bijdrage te kunnen leveren aan een betere leefomgeving", aldus Sjors van Loon. Meer informatie: 0478-206205.


Winterwandeling

MEERLO | De Kammeräöj van carnavalsvereniging De Vöskes in Meerlo houden op zondag 3 januari een winterwandeling in en rond Meerlo. De start is bij café Oud Meerlo aan de Hoofstraat 20a in Meerlo. Inschrijven is mogelijk van 10.00 tot 13.30 uur. Er zijn routes van 5, 10 en 15 kilometer. De pauzeplaats is bij oud-prins Johan I Peelen en prinses Louise. Hier kunnen de wandelaars genieten van een drankje. Voor meer informatie: Jan Poels, e-mail poels@hetnet.nl of 06-48625140.