Afbeelding
Foto: ron koenen

Kerstwensen komen uit

Venray | De week voorafgaand aan de kerstvakantie stond bij Montessorischool Venray in het teken van 'Samen zorgen dat mensen het fijn hebben met Kerst'.

Op maandag hebben alle kinderen een wens voor een ander bedacht. Deze wensen werden in de grote kerstboom op het schoolplein gehangen. Deze boom werd daarmee een 'Wensboom'. Op dinsdag werd er volop geknutseld voor andere mensen: er werden kersthangers gemaakt voor mensen waarbij kinderen op bezoek zouden gaan en er werden kerstkaarten gemaakt voor de opa's en oma's.

Op woensdag gingen de leerlingen op pad. Er werden o.a. bezoekjes afgelegd naar verzorgingshuis het Schuttersveld, naar ontmoetingsruimte de Tol en Vincentiushof. Iedereen werd getrakteerd op kerstliedjes en een zelfgemaakte kersthanger. Zowel voor de bewoners als voor onze leerlingen was dit een geweldige ervaring. Volgens een begeleidende ouder werd er zo met weinig moeite veel plezier gedaan! Op donderdag kwamen de opa's en oma's theedrinken in de klassen. Allemaal ontvingen ze een prachtige kerstkaart van hun kleinkind. Hierna was het grote moment: met alle kinderen van de hele school en alle aanwezige opa's en oma's en papa's en mama's verzamelden we om de Wensboom. Een aantal wensen zouden uitkomen! De juffen en meesters vertelden dat ze alle wensen gelezen hadden. Er zaten hele mooie, grappige en lieve wensen bij. Elles was de eerste bofkont: zij wenste dat ze met mama naar Parijs kon gaan. Deze wens kwam in vervulling.

Op het schoolplein was een terras in Parijs nagebouwd, compleet met uitzicht op de Eiffeltoren, druiven en een glaasje 'wijn'. Judith, Jorg en Stijn hadden samen de wens dat opa, die in een rolstoel zit, op school kan zien waaraan zijn kleinkinderen werken en wie de leerkrachten zijn. Hiervoor wordt in januari een afspraak gepland. Fay wenste dat ze met oma in een vrachtwagen mocht. Dat was geregeld, samen mochten ze mee en ze gingen zelfs een eind rijden. Lana had aangegeven dat ze haar familie en vrienden een fijne kerst wilde wensen, gelukkig was er heel wat familie van haar aanwezig. Jennifer mocht een bos bloemen aan haar tante geven om haar te bedanken voor de goede hulp en Jette mocht met haar hele klas een mooie slinger maken voor de overblijfouders.

Tot slot kwam de wens van Tom uit. Hij wilde graag oma in het zonnetje zetten omdat ze altijd bij hen thuis poetst. Ook dat was geregeld, oma werd gemasseerd, haar nagels werden gelakt en ze werd mooi opgemaakt. De week werd afgesloten met een gezellig kerstdiner in de klas.