Afbeelding
Foto: ron koenen

Zingen rond de kerststal

Venray | Zondag werd alweer voor het negende jaar Zingen rond de kerststal gehouden. Een jaarlijks terugkerende muziekmiddag in de Grote Kerk, waaraan allerlei koren en muziekensembles uit Venray en omgeving hun medewerking aan verlenen. Een muzikale voorbereiding op de kerst.

"We hebben de afgelopen jaren gezien dat Zingen rond de kerststal steeds meer bezoekers trekt", zegt Joke Halmans, woordvoerder namens de Dekenale Koorkring Venray, die deze muziekmiddag organiseert. "Het is een mix van beleving van de kerstgedachte en de informele sfeer van het gebeuren, wat de mensen aanspreekt. Een middag van bezinning, als de mensen even afstand nemen van hun drukke voorbereidingen op de feestdagen en de kerk binnenlopen om te genieten van koorzang en instrumentale muziek. En daarbij evenzeer genieten van het aangeboden kopje koffie met kerstbrood."

Naar schatting bezochten zo'n achthonderd mensen deze muzikale middag. Ze konden vrij in- en uitlopen en gedurende de gehele middag was de kerk nagenoeg tot de laatste bank bezet. Het programma bood een variëteit van genres en stijlen.

Van traditioneel tot eigentijds, van kamerkoorzang tot blazersensembles, uitgevoerd door deelnemers van alle leeftijdscategrorieën. Alle deelnemers geven op hun eigen wijze een invulling aan het thema 'zingend en musicerend op weg naar Kerstmis'.

Volgend jaar viert het evenement zijn tienjarig bestaan. "Dat willen we uiteraard in ons programma tot uitdrukking brengen", zegt Joke Halmans. "Want Zingen rond de Kerststal is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie in Venray. Foto: Roger Reiniers.

Wandeling Natuurvrienden

Merselo | Wandelsportvereniging De Natuurvrienden Merselo houdt op maandag 28 december een groepswandeling van 10 kilometer.

De start is om 13.30 uur in Den Hoek aan het Grootdorp 99 in Merselo. Het clublokaal is om 13.00 uur open. Er is een wagenrust met zitplaatsen.