Wie wint ondernemersprijs?

Venray | De jaarlijkse uitreiking van de Venrayse Ondernemersprijzen vindt plaats op donderdag 7 januari. Vooraf aan de uitreiking speelt zich een belangrijk jurytraject af. Dit jaar heeft de jury in een veranderde samenstelling de zes kandidaten onder de loep genomen.

Donderdag 26 november is het jurytraject voor 2016 afgesloten met de jaarlijks terugkerende jurydag. Dit jaar had ´t Trefpunt in Geijsteren het genoegen de zes genomineerden en de jury te ontvangen. Tijdens de jurydag maken de genomineerden gebruik van de laatste kans om te laten zien hoe waanzinnig ondernemend ze werkelijk zijn. Deze dag is tevens de afsluiting van het gehele jurytraject. Aan het einde van deze dag wordt de winnaar van de Loek Nelissen prijs bepaald. De bekendmaking hiervan is uiteraard pas op 7 januari.

Net als voorgaande jaren staat de jury onder leiding van burgemeester Hans Gilissen. Daarnaast zijn er dit jaar enkele veranderingen in de samenstelling van de jury. Harry Clevis (directeur Clevis Consultancy) heeft na tien jaar de jury verlaten en ook Antoine Wintels (voorzitter college van Bestuur ROC Eindhoven) heeft afscheid genomen van de Venrayse Ondernemersprijzen. Bart Raedts (Venture Partner at SHIFT Invest) heeft plaatsgenomen in de jury en heeft zijn kritische mening mogen geven over de genomineerden. Een andere ontwikkeling in het jurytraject is de toevoeging van een jaarlijks roulerend jurylid. De ondernemer die de Loek Nelissen Prijs wint zal het jaar daarop meedraaien in het jurytraject. Tijdens de Venrayse Ondernemersprijzen 2015 heeft Elroy Janssen (Personato Werving & Selectie) de Loek Nelissen Prijs in ontvangst mogen nemen dus neemt hij voor één jaar plaats in de jury. Deze nieuwe ontwikkeling brengt de nodige afwisseling en veelzijdigheid met zich mee gedurende het jurytraject.

Het jurytraject bestaat uit drie onderdelen waarin de genomineerden worden beoordeeld. Nadat in september de genomineerden bekend zijn gemaakt zijn zij direct aan de slag gegaan met een intensief traject waarin hun bedrijf onder de loep wordt genomen door de deskundige jury. Op de eerste plaats hebben alle kandidaten in de afgelopen maanden schriftelijke bedrijfsdocumentatie opgesteld en aangeleverd. Hierin presenteren zij zichzelf en hun bedrijf op papier. Het tweede onderdeel van het jurytraject zijn de welbekende bedrijfsbezoeken.

Naast de samenstelling van de jury is ook dit onderdeel van het traject veranderd. Voorgaande jaren werden alle genomineerden door twee juryleden bezocht. Vanaf dit jaar kregen alle genomineerden de voltallige jury op bezoek. Hier krijgen ze de gelegenheid hun bedrijf aan een voltallige jury te presenteren. Het derde en laatst onderdeel van het jurytraject heeft plaatsgevonden op 26 november jl, de welbekende jurydag. Een spannend moment voor alle genomineerden. Zij kregen tijdens een dertig minuten durend gesprek de kans zichzelf voor de laatst keer te laten zien. Ook heeft de jury voor het laatst de gelegenheid vragen te stellen. Bovengenoemde onderdelen staan natuurlijk altijd in het teken van het jaarlijkse thema. Dit jaar is dat Waanzinnig Ondernemend.

Elk jurylid beoordeelt bovengenoemde onderdelen individueel. Aan het eind van de jurydag zijn de scores bij elkaar opgeteld. De winnaar van de Loek Nelissen prijs wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke avond in de Venrayse Schouwburg op 7 januari. In de laatste weken van het jaar wordt de laatste hand gelegd aan de juryrapporten. De puntjes op de 'i', zowel voor de genomineerden als voor de vijftallige jury. De winnaar van de Loek Nelissen Prijs 2016 is dus al bekend. Tijdens deze feestelijke avond is er nóg een prijs te vergeven: de Rabobank Publieksprijs. De ondernemer die met zijn exact vier minuten durende presentatie de meeste stemmen van het publiek weet te halen, wint deze prijs. Alle genomineerden zijn dan ook volop bezig met de voorbereiding.

Tijdens de jurydag was er ook de gelegenheid om met de organisatie te sparren over hun ideeën voor een pakkende podiumpresentatie. Heel spannend natuurlijk om straks voor een volle zaal met bijna 700 mensen je verhaal te vertellen. Het programma op 7 januari start om 20.00 uur in de schouwburg. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via de Venrayse Ondernemers Verenigingen.

Informatie: www.vop.nu of bij de ondernemersverenigingen.


Agrocultuur wordt Vitelia Agrocultuur

Lottum | Agrocultuur groeit verder en heet vanaf 1 januari 2016 Vitelia Agrocultuur. 'Het bundelen van kennis en kracht is onze passie. Voor ons dan ook een logische keuze om de kracht van de samenwerking met Vitelia en haar bedrijven ook in onze naam tot uiting te brengen', meldt het bedrijf in een persbericht.

Vitelia is een sterke regionale coöperatie die actief is in verschillende sectoren met zijn bedrijven: Vitelia Voeders, Vitelia Agrocultuur, Vitelia Winkel en Summa Adviesgroep. Door zaken te doen met Vitelia Agrocultuur kunt u lid worden van Coöperatie Vitelia en profiteren van het lidmaatschap. Als lid wordt u mede-eigenaar van Vitelia en ontvangt u certificaten die recht geven, nu of in de toekomst, op de coöperatieve rendementen!

Voor Vitelia Agrocultuur verandert er naast de naamswijziging niets. 'We blijven, vanuit de locaties Lottum en Hazerswoude-Dorp, voor u klaar staan met dezelfde mensen, service en kwaliteit. Niet anders dan u van ons gewend bent'.

Voor meer informatie: Vitelia Agrocultuur: telefoon 077-4637111 (Lottum) of 0172-588585 (Hazerswoude-Dorp).

Vogelmarkt

Meerlo | Vogelvereniging De Gevleugelde Vrienden Wanssum e.o. houdt op zondag 27 december haar maandelijkse vogelmarkt. Op deze markt kan iedereen vogels kopen en verkopen.

Er zijn diverse vogelhandelaren aanwezig en zijn er vogelbenodigdheden te koop. De vogelmarkt vindt plaats in 't Brugeind aan De Leeuwerik 33 in Meerlo en duurt van 9.30 tot 12.00 uur.