Cafetaria strijdt voor standplaats

VENRAY | SnacK-Koning Venray is niet van plan de standplaats op bedrijventerrein Keizersveld op te geven. Op last van de gemeente moeten Peter Cox en Sylvia Loermans binnen een halfjaar vertrekken omdat het cafetaria nabij de Maasheseweg illegaal zou zijn.

Een mobiele frietwagen is hier wel toegestaan. Daarvoor kreeg SnacK-Koning in november 2013 ook een standplaatsvergunning. "Er is bij de gemeente iets fout gegaan. We hebben een verkeerde vergunning gekregen", zegt Sylvia Loermans. "We zijn vanaf het begin eerlijk geweest. De ambtenaar wist van de plaatsing van twee vaste units, in plaats van een mobiele kraam. Daar heeft hij ook mee ingestemd." Dit wordt door de gemeente ontkend omdat er niets van terug te vinden is in het dossier. "Hij heeft dit in een gesprek toegezegd en ik heb ook een e-mail. Maar nu kan hij zich er ineens niets meer van herinneren."

Cox en Loermans vinden niet dat ze stiekem een cafetaria met een terras hebben gebouwd. "Nee, we hebben altijd open kaart gespeeld. We zijn hardwerkende mensen die op een eerlijke manier zakendoen. Bij de gemeente was er onduidelijkheid. We hadden een omgevingsvergunning moeten krijgen. Zoals wel meer horecazaken in de buurt die hebben gehad", zegt Loermans.

SnacK-Koning is al veel geld kwijt aan juridische bijstand. "We gaan door. Onze advocaat gaat bezwaar maken. We zijn ten einde raad. Dit cafetaria is ons inkomen en we staan dadelijk op straat met twee jonge kinderen", vreest Sylvia Loermans. Een mobiele frietkraam is niet levensvatbaar. "Nee, dan verliezen we 80 procent van de procent. De bezoekers staan dan buiten in de regen."