SVOC-middenvelder Koen Classens (links) in duel met tegenstander Nick van Rens van RKDSO.
SVOC-middenvelder Koen Classens (links) in duel met tegenstander Nick van Rens van RKDSO. Foto: Lotte Kamphuis

SVOC'01 eindigt jaar in mineur

SVOC'01-RKDSO 2-7 (1-3).

Doelpunten: 19. Sven Maessen 0-1; 21. Ruud van de Kerkhof 0-2; 42. Sid Peeters 1-2; 43. Jorg Jacobs 1-3; 60. Jesse van Wylick 1-4; 69. Jesse van Wylick (strafschop) 1-5; 75. Ruud van de Kerkhof 1-6; 81. Daan van den Hombergh 1-7; 87. Koen Classens 2-7. Scheidsrechter: Romeijn (Cuijk). Toeschouwers: 80. Gele kaart: Roy Kersten (SVOC'01) en Sven Maessen (RKDSO).

SVOC'01: Nick Classens; Kersten, Wismans, Macelis en Loonen; Tacken, Peeters en Koen Classens; Jacobs (46. Coppers), Houwen en Gommans.

Door Henk Willemssen

OIRLO | Hekkensluiter SVOC'01 verloor in de vijfde klasse F ook de laatste wedstrijd van dit jaar met ruime cijfers. De ontredderde tricolores lieten zich thuis gewillig naar de slachtbank leiden door RKDSO: 2-7.

SVOC'01 verloor twaalf van de dertien duels en moest al 62 tegentreffers incasseren. Zelfs een tegenstander als RKDSO – dat voorheen slechts elf keer scoorde – kon op sportpark De Heesakker flink aan het doelsaldo werken.

De toch ervaren trainer Twan Bloemen kan het tij ook niet keren. Ook bij hem lijkt de berusting te hebben toegeslagen. Welhaast moedeloos zonk hij weg in de dug-out. "Ik weet ook niet wat het is. Zo goed als het in de voorbereiding liep, zo slecht gaat het nu. Het is echt dramatisch", verklaarde de Venrayse trainer die bezig is aan zijn laatste seizoen bij SVOC'01.

"Als we een goal tegen krijgen gaan de kopjes alweer omlaag. Door de vele tegenslagen is al het zelfvertrouwen totaal verdwenen."

Zaterdagavond kwam in Castenray de nieuwe prins uit van de Schanseknuppels. Daarbij werden enkele spelers tot in de kleine uurtjes gesignaleerd. Dat verklaart mogelijk het matte optreden. "De spelers kunnen allemaal veel beter dan ze momenteel laten zien", vindt voorzitter Ivan Maes. "Het ontbreekt aan overtuiging. Bij de 1-3 was het buitenspel, maar geen enkele speler reageert."

Aanvoerder Maikel Wismans is met zijn 27 jaar de oudste speler. Daarboven is een hele generatie voetballers weggevallen. Verhuisd of gestopt. Het elftal hangt als los zand aan elkaar en dreigt steeds dieper in het moeras weg te zakken. De verdediging is uiterst kwetsbaar, het middenveld wordt overlopen en de aanvalslinie is machteloos. SVOC'01 draait dan ook zijn slechtste seizoen uit het vijftienjarig bestaan.

Juist in de twee laatste thuisduels voor de winterstop tegen de ex-zesdeklassers Hegelsom en RKDSO had SVOC'01 willen toeslaan. Om de verfoeide rode lantaarn kwijt te raken. Na de 1-4 deceptie tegen Hegelsom volgde tegen RKDSO weer een mokerslag.

De bezoekers uit Lomm, die vier punten meer hadden, hadden vanaf de aftrap een licht overwicht. Na een kopbal uit een vrije trap liet SVOC-keeper Nick Classens de bal los en het stond 0-1. Twee minuten later prijkte na balverlies al de 0-2 op het scorebord. Na 25 minuten werden de tricolores voor het eerst gevaarlijk maar Rob Jacobs trof het been van doelman Matthijs Cuppen. Vlak voor de pauze was het wel raak door een doeltreffende schuiver van Sid Peeters van buiten de zestien: 1-2. Maar een minuut later stond het alweer 1-3.

Na de hervatting werd het van kwaad tot erger. RKDSO kon zich geheel uitleven en SVOC'ers stapelden fout op fout.. Na de 1-4 maakte linksback Tijs Loonen een overtreding binnen de zestien. Jesse van Wylick benutte de penalty: 1-5.

Even later verspeelde voorstopper Pascal Marcelis de bal en Ruud van de Kerkhof profiteerde: 1-6. De bezoekers liepen snel uit naar 1-7. Het slotakkoord was voor Koen Classens die via een tegenstander doel trof: 2-7. In de slotfase startte Tijs Loonen van achteruit een mooie solo. Hij verscheen vrij voor het doel maar richtte zijn vizier te hoog. De bal vloog over de lat. In het schemerdonker floot arbiter Romeijn af. SVOC'01 hoopt in het nieuwe jaar toch nog iets van dit tot nu toe zo dramatische seizoen te maken.