Afbeelding
Foto: Laura Fotostudio

Boonesta, koffie maar dan anders

VENRAY | Koffie verkopen via internet. Het klinkt vreemd maar vijf jonge Venrayse ondernemers geloven daar heilig in. Zaterdag a.s. gaat de website van Boonesta in de lucht en is er een open dag in hun proeflokaal op Keizersveld 25b.

Verkopen via internet is niet nieuw voor deze Venrayse ondernemers. Enkele jaren geleden werd gestart met SmokeSmarter, de e-sigaret die via hun website te koop was. "Dat loopt nu lekker", aldus Sid Faessen waarna uitgekeken werd naar een nieuwe uitdaging. Dat werd koffie. "Daar hebben we allemaal wat mee, meer dan met de e-sigaret. Koffie is beleving en dat willen we ook verkopen." Via internet lijkt dat vreemd maar op de website zijn zestien soorten koffie verkrijgbaar, vers gebrand en als bonen of gemalen. Op de site staat ook een uitgebreide smaakbeschrijving. "Maar de klant kan dus ook in ons proeflokaal terecht."

De koffie is zorgvuldig geselecteerd en afkomstig van een aantal kleine plantages. Daar wordt direct ingekocht zonder tussenhandel. "We hebben een aantal uitgesproken smaken", aldus Sid. "Daarnaast willen we onze klanten voorzien van een aantal tips hoe ze het beste de koffie kunnen zetten. Naast koffie verkopen we bovendien koffieapparatuur en koffiemalers en hebben we een aantal soorten thee. Naast Sid zijn ook Jeroen en Freek van Lier, Maarten Coenen en Siebe van den Brink betrokken bij bij Boonesta. Zij heden u op 19 december tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom in hun proeflokaal op Keizersveld.

Foto: Laura Fotostudio