Ingezonden azc Blitterswijck

Azc Blitterswijck

Het hart van de mensen in Blitterswijck spreekt duidelijke taal via de uitslag van de enquête van de Dorpsraad. Welkom zijn 250 asielzoekers voor twee jaar. De gemeente had dit vooraf kunnen weten als ze tijdig een draagvlak onderzocht hadden. Zo hoort het in een democratie te gaan. Voor de gemeente Venray gaat dit kennelijk niet op want Blitterswijck is overvallen. Kennelijk een veel gebruikte strategie van het COA want het gebeurt op meerdere plaatsen in Nederland. In dit geval kwam het bijzonder goed uit omdat er een stevig 'huwelijk' gesloten was tussen het Roekenbosch en het COA. Twee partijen die alleen maar financiële belangen hebben en schaamteloos omgaan met direct betrokkenen. De gemeente is er echter voor de burgers, de raadsleden zijn ook gekozen door de inwoners van Blitterswijck. Over het hart van Blitterswijck kan je niet zomaar heen walsen. De gemeenteraad moet op 22 december een besluit nemen. Over iets dat anderen al uit eigen belang voorgebakken hebben. Iets wat zo ingrijpend is voor burgers en directe omgeving wordt er nu in sneltrein tempo doorheen gejaagd. Andere, minder ingrijpende zaken, kennen inspraakavonden, overleggroepen enz. Vluchtelingenopvang is een acuut probleem en er moet snel gehandeld worden, maar dit kan wel met meer betrokkenheid van de burgers gebeuren. Kortom het advies van Blitterswijck Belang is: Als de uitslag van de enquête niet haalbaar is dan een pas op de plaats en geen besluit op 22 december.

Blitterswijcks Belang

Maximaal 250 asielzoekers zijn welkom stelt het dorp Blitterswijck na een dorps-enquête, waarin een grote meerderheid zich heeft uitgesproken.

De gemeenteraad van Venray zou zich gelukkig moeten prijzen dat er in dit dorp zoveel draagvlak is. 750 asielzoekers zou in vergelijking met de inwonersaantallen hetzelfde zijn als dat in venray ,ongeveer 12.000 inwoners, 7500 asielzoekers zouden moeten worden opgevangen. De wereld zou te klein zijn, de termen als ontwrichting van de samenleving zouden aan de orde van de dag zijn. Maar ja, in het afvoerputje van de gemeente Venray, Blitterswijck (de ver van mijn bed show) zou dat wel moeten kunnen. Hoe kun je als gemeente dan nog draagvlak van de kleine kernen verwachten als je zo met je burgers omgaat. Hopelijk heeft de gemeenteraad 'in tegenstelling tot de huiseigenaren voor wie alleen geldelijk gewin telt' wel gezond verstand en stemt ze niet in met de komst van 750 asielzoekers. Dit is veel te veel en zal in deze kleine dorpskern net zo ontwrichtend werken als 7500 in Venray zelf.

Hay Gooren, Blitterswijck


Verlies Noah Muller

Venray | De ijshockeyers van Oranje U20, met Noah Muller uit Venray, hebben ook de tweede wedstrijd in het WK divisie ll verloren.

Oranje verloor in Litouwen ook al de openingswedstrijd tegen Kroatië met 5-2. Maandag moest Oranje tegen Hongarije aan de bak. Het werd 7-5. Woensdag stond de wedstrijd tegen Zuid Korea (uitslag niet bekend op het moment dat Peel en Maas werd gedrukt) op het programma. Vrijdag tegen gastland Litouwen en zaterdag tegen Estland. Muller (17) uit Venray neemt met het Nederlands ijshockeyteam onder 20 jaar deel aan het WK in Elektrenai in Litouwen.

Oranje komt uit in Division II - Group A. Het Venrayse ijshockeytalent speelt in de competitie voor Düsseldorf in Duitsland.Het is best bijzonder dat Noah Muller naar het toernooi gaat. Officieel heeft hij namelijk nog de U18-leeftijd.

Met het team onder 18 jaar ging hij dit jaar al naar het WK in Estland. Oranje gaat op jacht naar promotie, maar dat zal gezien de sterke tegenstand geen makkelijke klus worden.

LR Nobel

Velden | Aukje Poels heeft deelgenomen aan een dressuurwedstrijd in Velden. In klasse L2 behaalde ze met Elan een tweede prijs met 204 punten.

Rijvereniging Ons Genot

Asten | Melanie Gommans heeft met Blancasiana L op een paardenwedstrijd in Asten een zevende prijs behaald bij het springen klasse L. Op een paardenwedstrijd in Reuver was er in dressuurklasse Z1 voor Kim van de Heuvel met Belle H de zesde prijs. In dressuur klasse Z1 behaalde Kim van de Heuvel met Belle H ook een zesde prijs.

PC St. Jan

Horst | Miriam Rahel heeft met haar pony Amadeus deelgenomen aan een selectiewedstrijd voor pony's in Horst. In klasse ABB behaalde ze de overwinning met 200 punten. Voor de paarden werd er een selectiewedstrijd gehouden in Reuver. Esther van Dongen behaalde met paard Wiona in klasse ZZ Licht een eerste prijs met 225 punten.

De Peelrunners

horst | Agenda:

Zondag 20 december Messcherbergloop Eijsden 14.00 uur. Neelderveldloop Roermond 10.30 uur

Zaterdag 26 december Kasteelloop Horst 10.45 uur. Kerstloop Gennep 11.35 uur

Donderdag 31 december Sylvesterloop Pfalzdorf 14.30 uur.

Jeu de boules

Venray | De uitslagen en stand in poule A van de Harry Maessen Wintercompetitie van Stichting Een Bouledrome voor Venray.

Uitslag vierde wedstrijd:

Hedse Boulers 3-7 31

JBC Venray 80 307 29

BCM Merselo 3-6 16

Oostrum 2        2-5 7

Piëlboulers 2 1-4 -7

Piëlboulers        0-3 -16

Oostrum         0-2 -29

Lönse Boulers 0-2 -31

De Stand:

1) Hedse Boulers         12-28 168

2) JBC Venray 80        9-22 90

3) Piëlboulers 6-19 20

4) Lönse Boulers         6-17 -31

5) BCM Merselo         5-15 -63

6) Oostrum 2 4-16 -26

7) Oostrum 4-14 -84

8) Piëlboulers 2 2-13 -74

De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 januari. Aanvang 10.30 uur.