Rianne Smits is genomineerd voor een Beauty Award.
Rianne Smits is genomineerd voor een Beauty Award. Foto: Kiki Jaspers

"Ik ben enorm trots"

Horst | Rianne Smits van Beauté de Prestige uit Horst is genomineerd voor de landelijke Beauty Award in de categorie Beste Schoonheidsspecialist van het jaar 2016. Smits, afkomstig uit Castenray maar woont en werk nu in Horst, is vereerd met de nominatie: ""Ik ben enorm trots dat ik genomineerd ben voor deze mooie titel. Dit is een bijzondere bekroning op mijn werk als schoonheidsspecialist en ondernemer."

Door Henk Lammen

In augustus van dit jaar trok Rianne haar stoute schoenen aan en schreef zich in voor de landelijke Beauty Awards in de categorie Beste Schoonheidsspecialist van het jaar 2016. De Beauty Award is een initiatief van Kosmetiek en Beauty Trade Professionals en symboliseert de professionalisering van de branche. Na al eerder genomineerd te zijn in 2013 heeft Smits in de afgelopen jaren behoorlijke stappen gezet, is verhuisd naar een andere locatie en breidde het concept Beauté de Prestige verder uit.

"In mijn salon bied ik resultaatgerichte behandelingen aan, gecombineerd met een deskundig en eerlijk productadvies. Ik adviseer over alle mogelijke behandelingen en producten, passend bij iedere huidconditie en persoonlijke wensen. Ik werk uitsluitend met behandeltechnieken en producten die ervoor zorgen dat de huid zelf wordt aangezet tot vernieuwing, met als doel een gezonde huid met en stralende teint", licht ze haar concept toe. "Behalve salonbehandelingen bied ik een totaalplaatje aan. Mensen kunnen bij mij ook terecht voor manicurebehandelingen, make-up behandelingen en advies en exclusieve parfums. Alle merken waarmee wordt gewerkt hebben een eigen verhaal en leven een eigen filosofie na, met als uitgangspunt dat de kwaliteit van de producten en de ingrediënten voorop staat." Smits heeft zich als huidspecialist gespecialiseerd in huidproblemen zoals acné, pigmentatie, rosacea en anti-aging zoals rimpelcorrectie en lifting en versteviging van de huid. "Tevens ben ik gespecialiseerd in de gevoelige huid, waaronder de huid van mensen met kanker."

De ontwikkelingen in de afgelopen jaren waren voor de jonge onderneemster reden om in 2016 haar gezicht weer te laten zien. Voordat ze werd genomineerd, doorliep ze een lang traject. Smits: "Het begon allemaal met een inzending die door een vakjury is beoordeeld op verschillende aspecten van het ondernemerschap. Naast het professionele vakmanschap is de zakelijke en commerciële kant van het vak erg belangrijk. Om deel te nemen wordt er dan ook veel gevraagd, namelijk van het visualiseren van het businessplan tot het behalen van goede punten naar aanleiding van het bezoek van een mystery guest."

Begin oktober werd haar inzending verzonden. Vanaf die tijd brak er een spannende periode aan. Half november werd ze aangenaam verrast na een schoonheidsbehandeling in haar salon in Horst. "De klant bleek een mystery guest te zijn", lacht de 29-jarige onderneemster. "Na de behandeling kreeg ik een brief, vanaf die tijd werd het allemaal nog spannender!" Na enkele spannende weken werden precies een week geleden de nominaties in alle categorieën bekendgemaakt. Met als resultaat dat Rianne Smits is genomineerd voor Beste Schoonheidsspecialist van het jaar 2016, regio Zuid-Nederland.

"Geweldig, ik behoor tot de drie beste schoonheidsspecialisten in Zuid-Nederland. Dat is iets waar ik heel trots op ben, maar ik weet dat je zoiets niet alleen kunt. Natuurlijk wil ik mijn klanten hartelijk danken voor het vertrouwen in mij. Zij zijn immers een grote factor in het succes van Beauté de Prestige."

Binnenkort volgt een interview met de vakjury en op 21 maart 2016 is de uitreiking in Studio 21 in Hilversum. "Tot die tijd geniet ik met volle teugen van deze nominatie en vaar ik met veel passie en enthousiasme mijn eigen koers met als doel de schitterende award mee naar huis te kunnen nemen!"