Susan van der Putten (links) en Iris Janssen met een prima blok aan het net.
Susan van der Putten (links) en Iris Janssen met een prima blok aan het net. Foto: Henk Lammen

'Een team, een taak'

ActiveRooy-HLB van Daal 4-0. Setstanden: 25-21, 25-16, 25-20 en 25-13.

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy wonnen zaterdagavond in sporthal De Wetteling met maximale cijfers van middenmoter HLB Van Daal: 4-0. Door deze zege blijft ActiveRooy de trotse koploper in de derde divisie B. "En we kunnen nog veel beter", glundert speelster Susan van der Putten na afloop. Voor de ervaren speelster is duidelijk waar de lat dit seizoen ligt. "We gaan voor de titel."

Door Henk Lammen

ActiveRooy komt in De Wetteling alleen in de eerste set in de problemen. De gasten uit Den Dungen blijven tot 14-14 in het spoor van de thuisploeg, waarna ActiveRooy steeds een voorsprong van twee tot drie punten behoudt. HLB komt in de slotfase nog terug tot 22-21, maar met enkele rake klappen pakt de thuisploeg toch de setwinst: 25-21. In de drie daaropvolgende sets nemen de Venrayse volleybalsters meteen een voorsprong in de beginfase en winnen uiteindelijk vrij gemakkelijk: 25-16, 25-20 en 25-13. "Zo goed was het echt niet hoor", zegt Van der Putten met gevoel voor realiteitszin als na bijna twee uur volleyballen een maximale zege van 4-0 is behaald. "Het was alleen in de eerste set redelijk spannend, daarna wisten we, ondanks dat we niet ons beste spel speelden, de sets redelijk eenvoudig binnen te halen. De servicedruk was goed, alleen de passing kon zeker beter", zegt de lange middenaanvalster die ook tegen HLB indruk maakt met haar rake klappen. In de kantine staan de eerste biertjes intussen al klaar voor de speelsters. De dames laten zich het gerstenat smaken. Een feestje vieren hebben ze dan ook altijd al gekund, de focus bewaren als het sportief iets minder ging, gaf in het verleden nog wel eens problemen. "In het verleden hadden we inderdaad nog wel eens een dipje in een wedstrijd. Dat is nu veel minder. Mentaal zijn we enorm gegroeid. Als we een punt tegen krijgen, komen we nu ook even bij elkaar. Peppen ons op om dat volgende punt binnen te halen. Dat is het verschil met voorgaande jaren. Daar hebben we echt een slag in gemaakt. We laten minder snel de koppies hangen."

Als in de kantine van de Venrayse sporthal Piano Man van Billy Joel uit de geluidsboxen schalt, haken de Venrayse volleybalsters spontaan in en zingen uit volle borst mee. Een voorschot op de mooie dingen die dit seizoen nog in het verschiet liggen. "Nee, gewoon uit gekkigheid", lacht de 28-jarige Van der Putten. "Maar we gaan nu wel vol voor het kampioenschap. Voor aanvang van het seizoen, met alle wisselingen in het team, hebben we de lat niet zo hoog gelegd. Ook geen doelstelling uitgesproken. Nu dus wel, we gaan voor het kampioenschap. Met onze slogan 'een team, een taak'." Na de laatste zege in 2015 gaat ActiveRooy zich als trotse koploper voorbereiden op de tweede seizoenshelft. De opdracht voor 2016 is duidelijk: "Gewoon winnen, geen gekke dingen en zorgen dat we geen terugval krijgen. Dan pakken we de titel." Een kampioenschap zou voor Van der Putten een extra gouden randje krijgen. Samen met Femke Arts en Bianca van Dorrestein maakte zij tien seizoenen geleden haar debuut in het vaandelteam. In de tweede klasse, nu lonkt ActiveRooy nadrukkelijk naar een plaats in de tweede divisie. "Mooi toch", lacht ze opnieuw. "Wie had dat ooit gedacht. Dit team heeft de potentie om in de tweede divisie mee te kunnen draaien."