Oostrum-middenvelder Jannes van Berne (rechts) blijft op de been na een sliding van een Montagnards-speler.
Oostrum-middenvelder Jannes van Berne (rechts) blijft op de been na een sliding van een Montagnards-speler. Foto: Lotte Kamphuis

Oostrum in dalende lijn

Oostrum-Montagnards 0-1 (0-0).

Doelpunt: 75. Willem-Jan Elsenberg 0-1. Scheidsrechter: De Kleine (Helmond). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Wes Wilmsen, Randy Schipper en Peter Fleurkens (Oostrum).

Oostrum: Kessels; Fleurkens, Verlinden, Ruben Nohlmans (46. Lommen; 70. Oudenhoven) en Cas Wilmsen (83. Biermann); Dennis Nohlmans, Schipper, Van Berne en Wes Wilmsen; Gommans en Van Delft.

Door Henk Willemssen

OOSTRUM | Oostrum heeft in het laatste duel voor de winterstop de dalende lijn niet kunnen ombuigen in de vierde klasse G. Thuis tegen Montagnards leden de rood-witten een 0-1 nederlaag. Door de slechte reeks nadert de Oostrumse ploeg steeds dichter de bedreigde zone.

"We dwingen te weinig af. We kunnen niets creëren", verklaarde trainer Ruud Custers na afloop. Door de blessures van Marwin Hermans en de broers Lommen ontbreekt de complete aanval. De cijfers spreken voor zich.

Na een voorvarende start prijkte Oostrum na zes duels op de derde plaats met dertien punten. De laatste zeven wedstrijden leverden slechts twee schamele puntjes op. "We missen enkele dragende spelers en daardoor ontbreekt de vastigheid uit het begin van de competitie. Het elftal is te wisselvallig geworden", aldus de trainer.

Met een behoudende tactiek werd een week eerder een puntje (0-0) weggekaapt bij Juliana Mill. "Vandaag zou een punt ook het maximaal haalbare zijn. Ons spel was gewoon niet goed genoeg", gaf Custers ruiterlijk toe.

Oostrum had het vanaf de aftrap lastig tegen het fel spelende Montagnards. Beide ploegen wilden winnen om vlak voor de winterstop veilig in de middenmoot te staan. Al snel bleek dat de bezoekers uit Bergen meer in hun mars hadden. De rood-witten werden in de verdediging gedrongen. Maar het ontbrak aan scherpte in de aanvalslinie van Montagnards.

Na een halfuur kon Oostrum voor het eerst gevaarlijk worden. Op aangeven van Roy Delft haalde Kees Gommans – terug van een gebroken middenvoetsbeentje – uit vanaf rechts maar doelman Bas van der Wouw redde ten koste van een corner.

Tijdens de thee bleef centrumverdediger Ruben Nohlmans met hamstringklachten in het kleedlokaal achter. Zijn vervanger Kenny Lommen, die hersteld is van een enkelblessure, raakte opnieuw geblesseerd en moest alweer voortijdig naar de kant. Aan inzet ontbrak het niet bij de thuisploeg. Getuige ook de drie gele kaarten die arbiter De Kleine uitdeelde.

In de tweede helft begon het te regenen en de meeste toeschouwers zochten hun heil op het overdekte terras voor de kantine. Aan het spelbeeld veranderde weinig. Montagnards bleef jacht maken op de openingstreffer. De uit Leunen afkomstige trainer John Klaassens bleef zijn manschappen aanvuren. "Tempo! Tempo omhoog!", riep hij herhaaldelijk vanuit de dug-out.

Een kwartier voor tijd kwam verdediger Rob Verlinden met zijn been te hoog in. De Kleine floot voor een overtreding op 25 meter van het doel. Deze vrije trap vormde de inleiding tot de winnende treffer die Willem-Jan Elsenberg in buitenspelpositie scoorde: 0-1. Grensrechter Barry Cornelissen stak zijn vlag omhoog en de 26-jarige leidsman uit Helmond kwam naar de zijlijn. Maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing: het doelpunt telde. "Het was zeker anderhalve meter buitenspel. Zonde dat we op zo'n manier verliezen", zei Cornelissen na afloop.

Het aangeslagen Oostrum probeerde in het schemerdonker er nog een slotoffensief uit te persen. Keeper Van der Wouw had alle moeite met een venijnig schot van Wes Wilmsen. Vlak voor tijd zocht Dennis Nohlman van afstand de verre kruising, maar opnieuw bracht de Bergense sluitpost redding.

Door de winst gaat Montagnards op de ranglijst over Oostrum heen.