Kerstboom in het licht begon vrijdag met het kerstspel op de Grote Markt.
Kerstboom in het licht begon vrijdag met het kerstspel op de Grote Markt. Foto: Henk Lammen

Kerstboom in het licht

Venray | Het was vrijdag rond 16.30 uur een drukte van belang op de Grote Markt in Venray, waar Kerstboom in het licht zijn vuurdoop beleefde.

Het nieuwe evenement begon met het kerstspel, dat werd uitgevoerd door leerlingen van groep 8 van basisschool De Hommel samen met enkele jeugdleden van schutterij 't Zandakker Gilde en met muzikale ondersteuning van Ars Musica. Vervolgens zegende Smeets de kerststal en de kerstboom op de Grote Markt in. Ondanks de regen gaven daarna tientallen mensen gehoor aan de oproep van Peel en Maas TV om hun kerstwens in de Venray Bloeit-kerstboom op te hangen en voor de tv-camera uit te spreken.

Het idee voor Kerstboom in het licht ontstond een jaar geleden, zegt Ron Koenen, hoofdredacteur van Peel en Maas. "Het leek ons als redactie mooi om een tv-reportage te maken van de sfeervolle start van de kerstperiode in het winkelcentrum. Kerstboom in het licht is afgeleid van het tv-kerstprogramma Joris' Kerstboom, dat we als voorbeeld hebben genomen. Wij zijn tevreden over de toeloop en de mensen die naar de kerstboom kwamen met hun wens, het was alleen jammer dat we vanwege de regen het programma op de Grote Markt eerder moesten afblazen. Een geluk bij een ongeluk was dat de ijsbaan ook werd geopend en dat we een deel van het programma naar het Schouwburgplein konden verplaatsen." Op Peel en Maas TV is donderdagavond (vanavond) een verslag van Kerstboom in het licht te zien. Aanvang: 19.00 uur (herhaling elk uur t/m vrijdag 18.00 uur).