Cafetaria mag niet op Keizersveld

VENRAY | Het is niet toegestaan een cafetaria te runnen op bedrijventerrein Keizersveld. Op last van de gemeente moet SnacK-Koning Venray binnen een halfjaar vertrekken op zijn huidige standplaats nabij de Maasheseweg. Een mobiele frietwagen mag er wel staan.

In november 2013 kreeg Peter Cox op Keizersveld een standplaatsvergunning van de gemeente voor een mobiele snackkraam met een paar statafels. Cox huurde een stukje grond van Theo Janssen Onroerend Goed.

In de tussentijd is de frietwagen uitgegroeid tot een cafetaria met een terras. Het gebouwtje is eigendom van Janssen. De Venrayse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland maakte de gemeente erop attent dat er iets niet klopt. De vergunning is verleend voor een standplaats van een mobiele kraam. Maar de snackbar staat niet op wielen, maar is aard- en nagelvast verbonden met de grond. En dat is volgens het bestemmingsplan Keizersveld niet toegestaan. De gemeente meldt dat voor een vast cafetaria een omgevingsvergunning nodig is. Die is niet aangevraagd en zou ook nooit verleend worden. Dat een ambtenaar zou hebben ingestemd met de plaatsing van twee vaste units is niet terug te vinden in het dossier bij de gemeente.

Omdat de snackbar er al twee jaar staat heeft de gemeente voor een ruime termijn van zes maanden gekozen. Daarbinnen moeten de units en het terras worden verwijderd.

Na afloop van de termijn geldt een dwangsom van 1500 euro per week voor het cafetaria en 200 euro per week voor gebruik van het terras. Tegen de uitspraak kan in beroep worden gegaan bij de rechtbank.