Kerst à la Carte mer Rangel

Overloon | De 15-jarige pianist Rangel Silaev uit Venray treedt op zondag 20 december op tijdens kerstconcert Kerst à la Carte in de Theobalduskerk in Overloon.

Samen met de Overloonse fanfare speelt hij onder meer een zelfgecomponeerde virtuoze stuk 'Hymne voor de vrede'.

Rangel over de première van zijn eigen compositie voor piano met orkest "Hymne voor vrede":

"Het is verdrietig dat zoveel kinderen en mensen in oorlog zijn, geen veilig thuis hebben. Ik kan er niet mee leven dat mensen zo hard tegen elkaar kunnen zijn. In deze situatie kan je eenvoudig niet stil blijven staan. De pijn weghalen is onmogelijk, maar we kunnen het wel verzachten en mensen aan het denken zetten over een oplossing. Dat is mijn muziek.Muziek brengt mensen bij elkaar, geeft rust en vrede. Muziek kan iedereen verstaan. En samen kun je misschien niet met elkaar praten, vanwege de taalverschillen, maar dat heeft muziek niet. Muziek is één grote universele taal zonder goede of slechte woorden."


De organisatie van het concert is in handen van Fanfare Vriendenkring. Fanfare Vriendenkring organiseert al ruim 10 jaar een kerstconcert volgens de succesvolle formule 'Kerst a la Carte'. 'Kerst-sterren' is dit jaar thema in Overloon. Zangeres Lieke van Well zal met haar veelzijdige stem verschillende muziekstijlen laten horen. Vanzelfsprekend verzorgt het fanfareorkest uit Overloon, onder leiding van Geert Mooren, een deel van het programma (samen met Rangel).

Het concert start op 20 december 2015 om 19.30 uur in de Theobalduskerk in Overloon. Het adres is 14 Oktoberplein 9 in Overloon. Meer informatie is te vinden op www.fanfarevriendenkring.nl en www.rangel.nl.


Kings of Rock'n'Roll

Venray | In Schouwburg Venray is op dinsdag 29 december de theatershow Kings of Rock'n'Roll van Erwin Nyhoff & Band te zien.

In dit programma staan de belangrijkste pioniers van de popmuziek zoals we die nu kennen centraal. Erwin Nyhoff, één van de vaandeldragers van de Nederlandse rock, gaat in Kings Of Rock'n'Roll op zoek naar de waarheid van het genre en al zijn excentrieke vertolkers. Waarom schoot Elvis Presley zijn televisies kapot, trouwde Jerry Lee Lewis zijn dertienjarige nichtje, belandde Chuck Berry in de gevangenis en werd Little Richard predikant?

En Nyhoff kan het weten! Zelf is hij bekend van The Voice of Holland en stond hij op Pinkpop met zijn band The Prodigal Sons.

Met de voorstellingen In the Footprints of Springsteen en Woodstock The Story stond hij de laatste jaren in het theater. Eén van de hoogtepunten in zijn carrière is zijn samenwerking met de originele begeleiders van Elvis Presley, drummer en dj Fontana en gitarist Scotty Moore. De estafettestok werd overgedragen, het heilige vuur doorgegeven. Vele, veelal geheim gebleven verhalen over het leven on the road met de grote helden uit de rock'n'roll deelden ze met hem. Van Scotty Moore heeft Nyhoff een gesigneerde gitaar waarop hij in de show het geluid zal laten horen zoals Elvis dat gewild zou hebben… Gewapend met die gitaar, een unieke stem en een ijzersterke performance brengt Nyhoff samen met zijn band een eerbetoon aan de belangrijkste pioniers van de popmuziek.


Kinderactiviteit De Maasduinen

Afferden | In Nationaal Park De Maasduinen wordt op woensdag 23 december vanaf 14.00 uur voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar een kinderactiviteit gehouden onder leiding van Maasduinengidsen.

De activiteit vindt plaats in activiteitencentrum De Zevenboom aan de Kapelstraat 71 in Afferden. Lekker aan de slag met spijkers en hamers om de vogels te helpen. Hoewel het nog winter is komt het voorjaar er snel weer aan. Nu het kerstvakantie is, is het een ideaal moment om alvast de juiste voorbereidingen te treffen. Timmer samen met de gidsen een nestkastje in elkaar en beschilder deze in mooie kleuren. Dan kan de nestkast thuis al in de tuin gehangen worden zodat vogels eraan kunnen wennen en er zich in het voorjaar in kunnen nestelen. Aanmelden is verplicht en kan via www.limburgs-landschap.nl/agenda.


Fatal Attraction in schouwburg

Venray | Het toneelstuk Fatal Attraction is gebaseerd op de beroemde psychologische thriller uit 1987 met Michael Douglas en Glenn Close in de hoofdrollen.

Nog altijd wordt de film, die zes Oscarnominaties kreeg, gezien als een klassieker. Ruim vijfentwintig jaar na de filmpremière spreekt dit verhaal nog steeds tot de verbeelding, waardoor een toneelstuk niet kon uitblijven.

Wegens een blessure van Loes Haverkort is de voorstelling verplaatst van 27 september naar dinsdag 22 december in Schouwburg Venray.