Afbeelding
Foto:

Helpende Handen getroffen

Chennai | Sinds medio november treedt de Cooum rivier in Chennai ver buiten zijn oevers.

Er zijn al tientallen doden te betreuren, duizenden mensen hebben hun huis of hut moeten verlaten en hebben hun bezittingen verloren. De materiƫle schade is enorm. Ook Helpende Handen is zwaar getroffen.

"De vrouwenlocatie in Maduravoyal liep vorige week al helemaal onder water, het waterpeil stijgt nog steeds", zegt voorzitter Bart Veldpaus uit Venray. "De meer dan 150 vrouwen (verstandelijke beperking, psychiatrische ziekte, dementerende ouderen) werden 's nachts in veiligheid gebracht. De onophoudelijke regen, sinds 100 jaar is er niet zoveel water gevallen, heeft de problemen nog veel groter gemaakt."

Nu zijn ook de hoofdlocatie, Boys Town en twee gebouwen voor mannen met een verstandelijke beperking en verstandelijke beperking, meer dan een meter onder water komen te staan. De Helpende Handen-kinderen verblijven op de eerste verdieping van het hoofd-gebouw. "Veel bezittingen zijn weggespoeld of zwaar beschadigd, zoals de bedden, het linnengoed en andere meubels. Bovendien is er veel eten verloren gegaan. Alle gebouwen moeten straks goed en grondig schoongemaakt worden, vooral om het gevaar van ziektes te voorkomen. Het zal geruime tijd duren voordat de vrouwen, mannen en kinderen weer terug kunnen naar hun opvanghuizen. Ook is het erg verdrietig te zien hoe de mensen in de krottenwijken moeten overleven. Helpende Handen biedt veel van deze mensen een 'helpende hand' door ze dekens, kleding en voedsel, zoals rijst en groenten, te verstrekken."

De totale schade wordt volgens Bart Veldpaus geschat op meer dan 25.000 euro.

Crescendo

Venray | Crescendo is een koor voor 50-plussers met plezier in zingen. Wie ook graag zingt kan eens vrijblijvend komen kijken tijdens een repetitie en meezingen. De repetitie is elke woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Kemphaan. Vrijdag 11 december kerstzangmiddag in Horst.

Voor meer informatie over het project kijk op www.helpendehandenindia.