Kevin van Leuven stap hogerop

Swolgen | De Swolgense motorcoureur Kevin van Leuven gaat volgend seizoen een stap hogerop.

Na twee seizoenen te hebben deelgenomen in de British Stock 600-klasse met het G&S- team uit Engeland, is het tijd voor wat anders. Van Leuven: "De afgelopen twee seizoenen ben ik in de Stock 600 van het British Superbike uitgekomen. Het eerste jaar ging al geweldig goed en eindigde ik op een gedeelde tiende plek. Dit jaar heb ik door de nodige problemen niet datgene kunnen laten zien wat ik zelf verwacht had. Een derde jaar in de Stock 600 is vanwege mijn leeftijd niet meer mogelijk. Tijd voor wat anders dus. Het racen in Engeland bevalt me zo goed, dat we de opties voor komend jaar daar op gericht hebben. We hadden de keuze om of de Supersport klasse, of de Stock 1000-klasse te gaan rijden. De Supersportklasse was voor ons financieel echter niet haalbaar omdat deze klasse 2 wedstrijden per weekend rijdt, en daardoor te duur is. Vandaar dat we besloten hebben om komend seizoen van start te gaan in de BSB Stock 1000-klasse. Deze klasse behoort tot een van de meest competitieve raceklasse van de wereld. We zullen met de nieuwe Kawasaki ZX 10 R uitkomen en volgens de kenners moet dit een goede motor zijn waar veel van wordt verwacht. Ik heb er al ontzettend veel zin in , maar het is nog even geduldig wachten op de voorjaarstrainingen en de start van het seizoen!"


BC2002RV

De Sinterklaasdrive is gespeeld en in beide lijnen speelden spelers van allerlei sterkte. In de B-lijn met veertien paren was de eerste plaats met 68,70 procent voor Chrisje en Cor Gerrits met de score van 68,70 procent. Math Keulards en Ria Stevens behaalden plaats twee met 64,70 procent en Gerdy en Joost Wittgen eindigden op plaats drie met 62,11 procent. In de A-lijn waren er dertien paren en eindigden Toos en Wim Spreeuwenberg met 68,70 procent op plaats een, gevolgd door Antoinette Coppus en Tonny Polman met 57,50 procent en vlak daarachter met 57,13 procent eindigden Mien Kuenen en Truus Kusters. Volgende week start de tweede competitieronde.

BC De Kemphaan

In de A-lijn ging de eerste plaats naar Nelly van Vegchel en Josephine Verrijdt met 60,58 procent. Het echtpaar Janssen bezette de tweede plaats met 55,42 procent. De derde plaats ging naar Cis en Jan Selders met 55,33 procent. in de B-lijn waren Toine Tiggeloven en Jan Tiggeloven de winnaars met 62,08 procent. Er was een gedeelde tweede plaats met 56,67 procent voor Annette Pijls met Maria Willems en Toos Tielen met Mieke Tielen. Jo Kok met Lia van Etten en Jos Linders met Toon van Vegchel waren derde met 51,67 procent. in de C-lijn werd de eerste plaats bezet door Diny en Huub Linders met 59,08 procent, gevolgd door Annemie en Jan Nieuwenstein met 55,65 procent. Ger Claessens en Sjef Pappers waren met 55,42 procent derde.

NRBC

De winnaars in lijn A van de Sinterklaasdrive waren Ria Drabbels en Ria van Mil met 60,07 procent. Tweede waren Peter en Mark Huberts met 56,94 procent en de derde plaats ging naar Trees van Ham en Hans Verstegen met 54,86 procent. In lijn B waren Jacqie Coenen en Theo Jakobs met 68,50 procent de beste. Luc Duijn en Gerda Stoffels bezetten met 53,17 procent de tweede plaats en als derde eindigden met 52,92 procent Margriet Mater en Charlotte Timmermans. In lijn C waren Maria van der Putten en Stan Witjes met 60,80 procent eerste. Met 58,78 procent waren Piet en Riek Rutten tweede en de derde plaats werd behaald door Bella Huisman en Wim van Schoonhoven met 57,01 procent.

Overloonse Bridgeclub

De St. Nicolaasdrive is gehouden en het sterkste paar in lijn 1 bestond uit Leonie Hendriks en Antoinette Schaeffers met 62.50 procent. Thera en Jan van Gaal waren tweede met 60.07 procent, gevolgd door Thea en Lex Biessels met 58.33 procent. In lijn 2 waren Riet en Harry Willems met 63.54 procent de winnaars. Nelly Vloet en Thea Peters bezetten de tweede plaats met 59.03 procent en de derde plek werd met 57.99 procent gedeeld door de paren Truus Kusters met Bert Vloet en Nellie Basten met Jac Huijs. In lijn 3 waren Hans Aerts en Math Keulards met 66 procent eerste. Jose Clevers en Annie Siroen waren tweede met 63.50 procent en Mien en Jac Spreeuwenberg waren met 61 procent goed genoeg voor de derde plek.

BC Rooy

De vijfde zitting van de tweede ronde van de clubcompetitie is gespeeld op maandag 30 november. In de A-lijn ging de eerste plaats naar Peter Koolen en Jeu Steeghs met 61,31 procent, gevolgd door Ans van Hooft en Trudy Jeurissen met 60,71 procent en als derde eindigden Yorgo Canli en Jan Stiphout met 54,94 procent. In de B-lijn gingen Tiny van Goinga en Thea Lamers aan kop met 65,77 procent. Tweede waren Ria Liebrand en Theo Jakobs met 60,42 procent en de derde plaats werd in bezet genomen door Nelly en Pierre Wientjens met 56,25 procent. In de C-lijn waren Francien Haegens en Door van Kempen met 61,31 procent de beste. Hannie Keijsers en Joke Peters waren tweede met 60,42 procent en Corrie Borssen en Annie Marinus eindigden als derde met 58,63 procent. Op donderdag 3 december werd wederom de vijfde zitting gespeeld. Corrie Beterams en José Clevers gingen er daar samen met Yorgo Canli en Jan Stiphout met de eerste plaats vandoor met 65,36 procent. Tweede waren Mieke Stappers en Sip van Goinga met 58,85 procent en Thea Lamers en Thea Peters waren goede derde met 57,55 procent.

BC Venray

Er is een vrije avond gehouden en zo'n avond is bij uitstek geschikt om eens met de partner wat nieuwe dingen uit te proberen. Wat dat betreft waren Mia van het Reve met Joep Veassen goed op dreef. Met maar liefst 70,03 procent scoorden zij ruim boven het gemiddelde. Ook Ron van Gaal met Piet van Genugten en Anny Boekholt met Jacqueline van der Slik moesten dat als tweede en derde in de gele lijn ervaren. In de rode lijn werd de top gevormd door Klazien Baak met Anny van den Munckhof, Mieke van Osch met Frieda Rongen en Trudy Jeurissen met Margriet Mater. De top in de groene lijn werd op deze Sinterklaasdrive gevormd door Tineke Meurs met Marga Steemers, Jeanny Willemsen met Hans Koopman en Toos Smits met Rieneke de Weert. Vanavond wordt er voor de eerste keer dit seizoen geviertald.

De Peelrunners

Agenda: Zondag 20 december Messcherbergloop Eijsden 14.00 uur. Neelderveldloop Roermond 10.30 uur

Zaterdag 26 december Kasteelloop Horst 10.45 uur. Kerstloop Gennep 11.35 uur

Donderdag 31 december Sylvesterloop Pfalzdorf 14.30 uur.