Afbeelding
Foto: ron koenen

Venrays succes op jeugdbridge NK

Venray | Bij het NK bridge voor jeugdviertallen in Utrecht was een grote afvaardiging uit Venray aanwezig.

Youp Caris, Pim Dupont en Luuk Alards speelden bij de aspiranten een driehoeksviertallenwedstrijd, waarin Luuk een plaats hoger eindigde dan Pim en Youp met slechts een WP verschil. De aspirantengroep is zo klein dat deze drie spelers zich tot de top mogen rekenen en kleinere internationale toernooien spelen. Het was Luc Tijssen die voor hen een aspirantenplaats op het komende WK 2016 regelde door in de aspirantenklasse Europees kampioen te worden. Het echt aanstormende talent was in de pupillenklasse actief. Gabór Friesen oefende pas sinds eind september met de basis van het bieden. Het pupillentoernooi werd echter gewonnen door zijn oudere broer Xavier Friesen, die met een gelegenheidspartner heel gedegen en zonder veel misverstanden een goed toernooi speelde.

De eindstand werd pas in het laatste spel naar een overwinning geduwd door met een punt verschil te winnen van Dieter Goudswaard en Ronald Goor. De pas 13-jarige Dieter heeft al aan de EK in Noorwegen meegedaan. Deze keer kon hij echter niet van nieuwkomer Xavier winnen. Die keerde huiswaarts met een prijs en een uitnodiging voor de selectietrainingen op zak. Op de foto links Xavier Friesen, rechts Dylan de Wit.


PC St. Jan

Sannah Kreuzer behaalde op een paardendressuurwedstrijd op Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg met haar paard Romanov. Boy H een tweede prijs met 205 punten. In de tweede proef behaalde zij ook een tweede prijs met 193 punten. Bij een dressuurwedstrijd voor paarden bij Vlakwater in Venray pakte Kenneth Rosebel met zijn paard Darina Rs de zege met 202 punten. In de tweede proef behaalde hij een tweede prijs met 196 punten.

LR Nobel

Bianca Enders heeft een negende prijs behaald bij een springwedstrijd in Helden. Ze bracht haar paard Elena uit in klasse B.

Ons Genot

Marloes van Rattingen heeft met Viona de 1ste prijs behaald bij het springen klasse B op een paardenwedstrijd in De Mortel. Op een paardenwedstrijd in Venray was er in dressuurklasse L2 een eerste prijs voor Marjoleine Peeters met Royal Touch. In de dressuurklasse B werden Aniek Voesten en paard Lisa eerste en derde. Op een ponywedstrijd in Asten Heusden behaalde Ruth Creemers met Full Mountain's Milika de vierde prijs in de dressuurklasse DEL1.