Linda Verlijsdonk scoorde zondag twee treffers tegen VVO.
Linda Verlijsdonk scoorde zondag twee treffers tegen VVO. Foto: Henk Lammen

"We zijn goed op weg"

De Peelkorf-VVO 24-10 (12-2). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk (5x), Nicole Swinkels (4x), Rian Litjens en Tina Janssen (beiden 3x), Eline Claessens, Linda Verlijsdonk, Rozan Romme en Mariska Coopmans (allen 2x) en Marly van Asten.

Venray | De Peelkorf won in de hoofdklasse B met royale cijfers de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VVO: 24-10. De thuisploeg stond binnen enkele minuten met 4-0 voor en verhoogde de marge nog voor de rust tot tien doelpunten: 12-2. Na de thee bleven de Ysselsteynse korfbalsters er lustig op los scoren en de teller stokte pas bij 24 treffers. Door deze zege blijft De Peelkorf koploper. "We zijn goed op weg in de strijd om een plaats in de top drie. Wanneer we de komende weken goed doorkomen, gaan we prima het nieuwe jaar in", aldus speelster Linda Verlijsdonk na afloop.

Door Henk Lammen

Op zaterdagavond waren de door Sint en zijn pieten bezorgde cadeautjes al uitgepakt. In sporthal De Wetteling moesten de korfbalsters van De Peelkorf tot zondagmiddag wachten voor een aangename surprise: een heel zwakke tegenstander die nooit de indruk kon wekken te geloven in een goed resultaat. De gasten uit Hapert hebben de laatste jaren enorm aan kwaliteit ingeboet en waren vanaf het eerste fluitsignaal geen partij voor de vlot combinerende formatie van coach Joop Ouderland. In een vloek en een zucht stond een 4-0 voorsprong op het scorebord door treffers van Rian Litjens (doorloopbal), Nicole Swinkels (omdraaibal), Eline Claessens en Marly van Asten (beiden met een wegtrekbal). Na een kleine opleving van de gasten (tussenstand 5-2) denderde de trein van De Peelkorf als een TGV door de Venrayse sporthal. Toen aan het einde van de eerste dertig minuten de wolken waren opgetrokken, bedroeg de voorsprong tien treffers: 12-2.

Speelster Linda Verlijsdonk erkende na afloop ruiterlijk dat VVO enkele maatjes te klein is voor de hoofdklasse: "Het was vanaf het begin meteen duidelijk dat wij het spel moesten gaan maken. VVO kon zeker in de eerste helft heel weinig creƫren."

Na de thee bleef de thuisploeg jagen op doelpunten. In de aanvalsvakken was er geen moment sprake van verslapping en zonder zich bovenmatig in te spannen werd het doelpuntenaantal verdubbeld. Enig smetje op het duel was dat De Peelkorf verdedigend meer steken liet vallen. De gasten werden na de pauze voor hun werklust beloond met acht treffers, maar incasseerden opnieuw een gevoelige tik in de hoofdklasse B, een niveau dat zichtbaar te hoog gegrepen is voor het team uit Hapert.

In de kamp van De Peelkorf maalde na afloop niemand om de mindere tweede helft. "We hadden in de rust de opdracht gekregen om dichter bij de korf te spelen. Dat wisten we niet helemaal goed uit te voeren", aldus de 24-jarige Verlijsdonk. "Door later weer vanuit de ruimte te spelen, bleven we ons scherp houden. Als het zo gemakkelijk gaat, wil je ook wel eens twintig doelpunten scoren. Zo vaak gebeurt dat niet. Dat is dan een uitdaging, bovendien wilden we het publiek ook wat laten zien."

De komende weken treft De Peelkorf twee teams van een ander kaliber. Op zondag 13 december is Klimroos uit Hoogeloon de eerste tegenstander. Het duel in Hapert begint om 12.30 uur. Een week later gaat De Peelkorf op bezoek bij medekoploper Corridor. In de strijd om de bovenste drie plaatsen, die recht geven op een langer verblijf in de hoofdklasse, cruciale wedstrijden.

Verlijsdonk ziet de duels met veel vertrouwen tegemoet. "We hebben dit seizoen enorm veel stappen gemaakt. In ons spel, maar ook wat betreft het scorend vermogen. Corridor is zeker een geduchte tegenstander, van de andere kant zijn dat ook meteen de leukste wedstrijden. Met veel spanning en hopelijk goed korfbal."