Vergadering clubs over wielerweek

Venray | De Noord-Limburgse wielerclubs komen maandag 14 december in hotel Asteria in Venray in vergadering bijeen om de plannen voor een wielerweek te bespreken. Stichting Wielerpromotie Venray gaat in september 2016 een Noord-Limburgse wielerweek organiseren.

Gedurende acht dagen zal Noord-Limburg in het teken staan van de wielersport. De Wielerweek bestaat uit een proloog, een criterium, een ploegentijdrit, een puntenkoers, een veldrit, MTB-tocht, een BMX-wedstrijd, een toertocht, een wielercafé, een clinic tijdrijden en een wielersymposium.

De Noord-Limburgse wielerweek begint zaterdag 17 september 2016 en eindigt zondag 25 september. Deelname is mogelijk voor iedereen die kan of wil wielrennen: jong en oud, man en vrouw, prestatief en recreatief, ervaren en beginner.

Het is mogelijk om aan één of twee onderdelen deel te nemen, maar je kunt je ook inschrijven voor het klassement.

Het klassement bestaat uit een korte tijdrit, een criterium, een ploegentijdrit en een puntenkoers, in meerdere categorieën zodat het voor iedereen leuk en uitdagend is. Naast deze vier disciplines komt er ook een veldrit, een MTB-tocht, een BMX-wedstrijd en een toertocht. "Op deze wijze willen we iedereen de gelegenheid geven om dicht bij huis aan een wedstrijd deel te nemen of een discipline een keer uit te proberen", vertelt Maurice Ambaum, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Venray. "De Wielerweek wil de wielersport voor jong en oud promoten en heeft een recreatief én prestatief karakter." De bedoeling is dat de wielerweek in heel Noord-Limburg plaatsvindt. De stichting wil zoveel mogelijk optrekken met de wielerverenigingen in de regio.

Ron Koenen, secretaris van de stichting: "Daarom gaan we 14 december met de wielerclubs uit Noord-Limburg in gesprek. We zullen onze plannen nader toelichten en tot een organisatiestructuur komen. Uitgangspunt is dat alle wielerclubs kunnen profiteren van de Wielerweek en er hopelijk leden bij krijgen."