Basiscursus historie streek

Venray | LGOG-kring Venray start eind januari met de basiscursus Streekgeschiedenis Venray. In elf bijeenkomsten krijgen de cursisten een brede basis van de cultuurhistorie van deze gemeente.

Dit wordt gedaan op een bijzondere locatie in Venray door inleiders die hun verhalen ondersteunen met beelden. De opzet van deze cursus is in grote lijnen hetzelfde als de vijf eerdere cursussen, maar is op enkele onderdelen aangepast en/of gewijzigd. In de periode tussen 26 januari tot en met 19 april worden op dinsdagen van 19.30 tot 21.30 uur de bijeenkomsten gehouden met de volgende thema's: Ontstaan en ontwikkeling van Venray, archeologie, staatkundige ontwikkelingen, ruimtelijke ontwikkelingen, gildes, schutterijen en broederschappen, kerkelijk leven, bestuur, handel en nijverheid, De Peel, van nederzetting tot boerderijlandschap, schaapscompagnie, psychiatrische zorg, Tweede Wereldoorlog en Venray na 1945. Verder is er een rondleiding door Venray onder leiding van een gids van het Rooys Gidsen Gilde.

Aanmelden kan bij Rita van Gastel via e-mail ritavangastel@hotmail.com of via telefoon (0478)634004.

Kerstconcert Deurne

Deurne | Op zondag 20 december zal het Deurnes Gemengd Koor het jaarlijks kerstconcert verzorgen in de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne.

Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, wel wordt na afloop een bijdrage in de kosten gevraagd middels een collecte. Op het programma staat dit maal het eerste deel van de Messiah van Händel. Het concert wordt uitgevoerd onder leiding van dirigent Math Dirks.