Annemie Kool schittert in Kool aan de Gang
Annemie Kool schittert in Kool aan de Gang

Kool aan de Gang

Venray | In Schouwburg Venray is op donderdag 31 maart 2016 de voorstelling Kool aan de Gang….. met geluk van cabaretière Madelijne Kool te zien. De opbrengst van de avond gaat naar Stichting COR. De voorstelling begint 20.00 uur. "We hopen dat de zaal is uitverkocht. Dan wordt het een gezellige avond en levert het een mooi bedrag op voor het goede doel", aldus pr-dame Maaike de Vocht van Lions Club Venray Peelparel. De Venrayse serviceclub is initiatiefnemer van deze culturele avond.

Door Henk Lammen

Madelijne Kool is in Kool aan de Gang….. met geluk niet anders dan iedereen: ze heeft het druk. Vind je het gek? Kool moet op een gemiddelde dag een buurt-barbeque regelen, een sterkte/zwakte analyse van een soepmerk maken, zonder oordoppen genieten van de vioolles van haar dochters, een politiek standpunt innemen, iets slims roepen over vegetarische kip, een reclamecommercial bedenken voor een blindenbril, dan ook nog een beetje leuk thuis komen op hakken en meanwhile door het glazen plafond beuken.

Kool is dus ervaringsdeskundige als het gaat om hardship-heel-normaal-leven. Daarover zingt ze prachtige liedjes, vertelt ze hilarische verhalen en maakte ze 'papieren selfies'. Na een avond met Kool aan de Gang komt u thuis met een bak energie en neuriet u nog lang de liedjes. "We hebben deze dame ontmoet en het klikte meteen", zegt De Vocht. "Vandaar ook ons initiatief om haar in het kader van onze tweejaarlijkse fundraisingactie naar Venray te halen. Ze geeft de helft van haar gage aan het goede doel. Een prima begin om een mooi bedrag in te zamelen." In het verleden haalde Lions Club Venray Peelparel Daphne Deckers naar de schouwburg en ook Karin cabaretière Karin Bruers trad voor het goede doel op in Venray.

Lions Club Venray Peelparel werd opgericht in 2005 en bestaat uit een groep enthousiaste vrouwen in de leeftijd van 30 tot 70 jaar met uiteenlopende beroepen. Zij zetten zich in voor het maatschappelijk belang - het motto van Lions is dan ook: We serve, wij dienen. De doelstelling is om een concrete bijdrage te leveren aan projecten die vrouwen en/of kinderen ondersteunen in de regio Venray en de rest van Nederland.

De opbrengst van de avond gaat onder andere naar Stichting COR. Deze stichting steunt projecten die het als hun taak zien de toekomstkansen van kinderen te verbeteren. Dit doen zij voornamelijk door het financieren van maatregelen op educatief of medisch gebied. De Vocht: "Een goed doel dat wij van harte willen ondersteunen met een geslaagde avond in de schouwburg."

De serviceclub is er al vroeg bij om de voorstelling onder de aandacht van het grote publiek te brengen. "December is toch pakjestijd? Hoe mooi is het om iemand met de kerstdagen een kaartje van een prachtige voorstelling cadeau te doen en meteen een goed doel te ondersteunen. Bij boekhandel Van den Munckhof in Venray is bovendien het Kleine Grote Gelukboek van Madelijne te koop. Samen met een kaartje voor de voorstelling is dat toch een prachtig kerstcadeau."

Kaarten à 17.50 euro voor de voorstelling op 31 maart in Schouwburg Venray zijn te koop via www.lcvenraypeelparel.nl.