Kerstconcert St. Catharina

Leunen | Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide houdt op zondag 20 december het jaarlijkse kerstconcert in de kerk in Leunen.

Dit jaar krijgt het harmonieorkest ondersteuning van Wisemen. De broers Pim en Daan Weijs uit Leunen vormen dit duo. Ze zijn twee jaar geleden begonnen als gelegenheidsduo op de Traay Out. Na vele positieve reacties en een gezamenlijke passie voor muziek hebben de broers besloten het muzikale project Wisemen voort te zetten. Ze brengen nummers ten gehore in een eigentijdse akoestische setting. Pim is de zanger en speelt gitaar, Daan speelt piano en de cajon.

Het harmonieorkest staat dit kerstconcert ook stil bij 70 jaar bevrijding van Nederland. De werken Anne Frank en Schindler's List worden ten gehore gebracht. Dat gebeurt in samenwerking met violiste Janne Sars uit Maastricht. Sars studeerde viool bij Maarten Veeze aan het conservatorium van Maastricht en behaalde daar in 2012 haar diploma. Sinds enkele jaren speelt ze in verschillende orkesten. Daarnaast is ze als viooldocent verbonden aan muziekvereniging Musica Nova in Meerssen.

De presentatie van het kerstconcert is in handen van Cynthia Siefers en ook de drumband is van de partij dit jaar. Na afloop is er nog een samenzijn in zaal Martens. Entreekaartjes zijn te koop bij MFC De Baank in Leunen, herenkapsalon Gielens in Heide en boerderij 't Platteland in Veulen.

Het concert begint om 19.00 uur en de kerk is open vanaf 18.30 uur.