Op bezoek bij Gerdie Muijsers,
Op bezoek bij Gerdie Muijsers, Foto:

Venrays bedankje uit Sri Lanka

Venray | Zes vriendinnen zijn teruggekeerd van een geslaagde reis naar hun jeugdvriendin Gerdie Muijsers, inmiddels zuster Johannes geheten, in Sri Lanka.

Muijsers, die lang geleden toetrad tot de orde van moeder Theresa, is inmiddels op Sri Lanka moeder overste van een achttal tehuizen voor met name weeskinderen en kinderen met een handicap. In een eerder artikel deden de vriendinnen een oproep een vrijwillige bijdrage te doneren voor het inrichten van een snoezelruimte in een of meerdere tehuizen. Deze oproep was zeker niet tevergeefs. Dank zij een groot aantal giften van betrokken Venraynaren en van Kiwanis Schieëpersland konden de vriendinnen Gerdie Muijsers verrassen. Maar liefst drie speciale snoezelmatrassen en een speciaal ontworpen rustgevende achterwand voor in een snoezelruimte konden als bagage worden meegenomen naar Sri Lanka. Het bedrag dat overbleef is aan Gerdie overhandigd als bijdrage voor het inrichten van een speeltuintje op het terrein van een van de kindertehuizen. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar weer troffen tot het laatste moment bij het afscheid op het vliegveld, tien dagen later, leek het of de tijd had stilgestaan.

Verhalen van vroeger, lachen om kleine voorvallen tijdens de reis en een aantal goede gesprekken droegen bij aan een gevoel dat de tijd had stilgestaan. Vijf dagen hebben de vriendinnen samen met Gerdie en andere zusters langs diverse tehuizen gereisd. In verschillende tehuizen hebben zij zelf de hangmatten achtergelaten en de dankbaarheid van de bewoners in hun herinnering mee teruggenomen. Trots op wat ze, dankzij de vele giften, voor Gerdie en de bewoners hebben kunnen betekenen, genietend van de jeugdherinneringen, die met vele lachen en een enkele traan zijn gedeeld, kijken de dames terug op een prachtige reis. "Gerdie heeft ons op het hart gedrukt om namens iedereen in Sri Lanka haar dankbaarheid over te brengen en alle mensen van harte te bedanken voor de gulle gaven", aldus de zes vriendinnen.

Van links naar rechts op de foto: Will van Rhee, Gerdie Muijsers, Marja van der Weiden -van den Heuvel, Petra van Dijk- Jansen, Lilian Aben- Janssen, Mariette Peeters, hoofdzuster van het kindertehuis, Marti Arts.