"Bij scheiden komt veel kijken"

Venray | Sinds dit jaar is Marco van Nus scheidingsbemiddelaar bij 2Divorce. "Een scheiding is nooit prettig. Mijn doel is om beiden de mogelijkheid te geven om een nieuwe toekomst op te bouwen", aldus Marco.

2Divorce is een landelijke organisatie op het gebied van scheidingsbemiddeling. "Een scheiding kan op vele manieren verlopen. Wij geloven heilig in een scheiding die in goed onderling overleg verloopt. Op die manier heb je zelf in de hand hoe je met elkaar omgaat, tijdens en na de scheiding. Dit is vooral belangrijk als er kinderen zijn. Bij een scheiding komen er veel zaken op de mensen af. "Denk daarbij aan een ouderschapsplan, vermogensverdeling, alimentatie, pensioen en de woning. Vaak is de woning een heet hangijzer en de gemiddelde bank wil pas in actie komen als het convenant klaar is. Terwijl je juist van tevoren de mogelijkheden wilt weten, zodat jullie goede afspraken kunnen maken. Wij zorgen er voor dat je reeds in het eerste gesprek weet wat de mogelijkheden voor jullie beiden zijn met betrekking tot wonen. Onze financieel adviseur zorgt hiervoor door middel van de 'Blijven wonen scan'. We hebben binnen de organisatie ook een eigen Legal afdeling en de beschikking over een Kenniscentrum, zodat we altijd op de hoogte zijn van de actuele ontwikkelingen."

Marco heeft een werkgebied in de regio Venray tot Uden, Gemert, Cuijk, Bergen en Horst.

"Alhoewel je mensen niet op het meest prettige moment in hun leven treft, haal ik veel voldoening uit dit werk. Helpen om over de berg heen te kijken en beiden weer goed op weg helpen, maakt het mooi om te doen."


Trainingen mindfulness

Venray | Het einde van het jaar komt dichter bij. De feestdagen staan voor de deur. Enerzijds een tijd van bezinning en nieuwe voornemens, anderzijds ervaren we vaak deze tijd als een drukke periode. Wie herkent zich niet in het gevoel dat er alsmaar nog van alles moet?

Door aandachtsoefeningen en meditaties komt er minder 'ruis' binnen, ervaar je meer rust. Ook leer je anders naar een situatie te kijken, immers, niet iedere situatie is te veranderen. Misschien is de mindfulnesstraining wel hét kerstcadeau voor je.

De training voor volwassenen start dinsdag 12 januari om 19.30 uur en donderdagochtend 21 januari om 10.00 uur Net als de volwassenen hebben ook kinderen en jongeren het vaak druk, kunnen zich niet concentreren, hebben piekergedachten, kunnen moeilijk in of doorslapen enzovoorts. Kinderen van groep 6, 7 en 8…op weg naar spreekbeurt, cito-toets en middelbare school. Ze staan nog aan de basis van hun leven. Laat je kind goed voorbereid op weg gaan. Hiervoor zijn trainingen voor kinderen van negen tot en met twaalf jaar ontwikkeld. Deze start op woensdag 13 januari om 15.15 uur.

Daarnaast start er een training voor jongeren van vijftien tot en met twintig jaar op donderdag 14 januari om 17.00 (leeftijd 15 t/m 20). Er is een groeiende belangstelling voor mindfulness, naast volwassenen, óók voor kinderen en jongeren. Wellicht heeft het te maken met de stortvloed aan prikkels die in groeiende mate op ons af komt. Je ontwikkelt opmerkzaamheid, dus óók hoe je met je gedachten en jezelf omgaat. Meer informatie bij Ingrid van Straten, www.mindfulnesscentrumvenray.nl of bel 06-14262089.


Shop & Eat

Venray | Op Peel en Maas TV is donderdag 10 december de derde uitzending van het kookprogramma Shop & Eat te zien.

Chef-kok Jan Cremers van restaurant hoeve de Boogaard bereidt iedere week in het programma een gezond en gemakkelijk gerecht, gebaseerd op ideeën van klanten van PLUS Judith en Guido van Dijck. In de supermarkt zijn de recepten verkrijgbaar.

De uitzending op 17 december staat in het teken van het kerstdiner. PLUS Judith en Guido van Dijck heeft een aantal klanten gevraagd welke gerechten zij graag zouden willen laten bereiden door een topkok. Hun suggesties worden in een pop-up restaurant live klaargemaakt door chef-kok Jan Cremers, nadat de klanten zelf de benodigde ingrediënten bijeen hebben gezocht in de winkel.

De uitzending is donderdag 10 december om 18.30 uur op Peel en Maas TV te zien (herhaling om het uur tot en met zaterdag 12 december 18.30 uur).