Afbeelding
Foto:

Junior Innovation Challenge

Venray | Stef Bovee en Jens Houben, leerlingen van havo-3 van het Raayland College, hebben tijdens de Junior Innovation Challenge in Kerkrade de publieksprijs gewonnen met hun innovatieve idee 'Vingerscan/ autoslot'. Hun idee kreeg de meeste likes op Facebook.

Beiden werden verblijd met een chromeboek, een ticket voor Nemo in Amsterdam, een leesboek en een dagje Summerschool aan de universiteit in Maastricht. Stef en Jens zijn leerlingen van de Technasiumklas van het Raayland College.

Tijdens een project binnen de lessen Onderzoek & Ontwerpen ontstond hun idee.


Steun voor zwemactie Nathan

Venray | Nathan ten Holder uit Venray is van plan op zondag 13 december 4 kilometer te zwemmen voor Serious Request. De CIOS-student heeft deze actie opgezet, samen met zijn klasgenoot Rogier Walsteijn.

Het doel van Nathan is om 2500 euro bijeen te zwemmen, zodat kinderen in oorlogsgebieden ook aan spelen toekomen. Hiervoor klopte Nathan bovendien aan bij het college van B en W, dat de actie van harte ondersteunt.

Ook bedrijven als PC Instal en PLUS Judith en Guido van Dijck sponsoren deze actie. Inmiddels hebben zich ook zwemmers gemeld die samen met Nathan baantjes willen trekken voor het goede doel.

Op de dag zelf zijn er natuurlijk ook supporters en toeschouwers bij. Die worden vermaakt door goochelaar en entertainer Magic M.

Plaats van handeling is Sportcentrum Laco, dat de accommodatie hiervoor beschikbaar stelt. Iedereen kan meezwemmen en zich voor deze actie laten sponsoren. "Hoe meer mensen, hoe meer geld voor het goede doel. De deelnemers moeten wel minimaal 25 euro aan sponsorgeld inleggen. Daarnaast moeten ze in het bezit zijn van het zwemdiploma B", aldus Nathan. Enkele bekende Venraynaren verschijnen aan de start. "Ook zijn we nog bezig met een bekende zwemmer."

Wilt u meedoen om dit goede doel te steunen? Meld u dan aan bij Nathan ten Holder, telefoon 06-51362231. U kunt ook sponsoren door een bedrag over te maken op rekening nl52rabo0113448767.