Raayland College vierde op NK

HILVERSUM | In het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum hebben vijf leerlingen van het Raayland College uit Venray afgelopen zaterdag de vierde plaats behaald tijdens de eerste ronde van het NK debatteren. Door dit resultaat mogen Yassin Achour, Sanne Alards, Rowan van den Broeck, Laura Harks en Max de Rijk op 23 januari 2016 deelnemen aan de finale in Utrecht. Aan de voorronde deden 36 scholen mee.

In de eerste ronde kwam het team van het Raayland College uit tegen het Bonaventura College uit Leiden. Deze school kon echt niet op tegen het verbaal geweld van de Venrayse sprekers. In een debat over gemeenteraden won het Raayland College overtuigend met 3-0. De tweede ronde tegen het Elzendaal College uit Boxmeer was spannender. In deze ronde verloren de Venraynaren nipt op het gebied van presentatie, maar de argumentatie leverde weer winst op, zodat ook deze ronde gewonnen werd. In de laatste ronde werd er gedebatteerd over het openlijk afstand nemen van de daden van IS door moslims. Het Adelbert College uit Wassenaar won hier de argumentatie, maar nu was de presentatie van het Raaylandse team zo sterk, dat ook in deze ronde de winstpunten naar Venray gingen. Twee sprekers eindigden in de top tien van het individuele klassement. Rowan van den Broeck werd zesde en Laura Harks achtste. dit jaar deed de Venrayse school voor het eerst mee met het vermakelijke ballondebat, waarbij Yassin een Marokkaan speelde. Hij deed dit zo leuk dat hij de tweede prijs behaalde.


25 jaar meubels in Stoksmolen

In de Sint Petrusmolen in Venray huisvest sinds 1990 een unieke, gezellige en sfeervolle woonwinkel. De molen is in originele staat behouden en zeker de moeite waard om te bezichtigen, is het niet voor de meubels, dan toch wel zeker voor de gezellige molen-bar op de eerste zolder.

In de begin jaren '90 werden er alleen (antiek) grenen meubelen en uitsluitend maatwerk meubelen verkocht.

In de loop der jaren zijn de trends in de meubels sterk veranderd en kwam er steeds meer vraag naar o.a. eiken meubels op maat.

Ook meubels gemaakt van plaatmateriaal (M.D.F.) komt steeds vaker voor. Deze worden uitsluitend in eigen beheer in onze moderne ambachtelijke werkplaats in Someren gemaakt.

Midden jaren '90 kwam de vraag naar een voor die tijd nieuwe houtsoort, namelijk teak.

Zo ontstond onze eigen teakimport vanuit Indonesië, wij importeren nog steeds zelf kwaliteit teak meubelen voor zowel onze groothandel, en voornamelijk voor onze eigen winkel in de molen.

Het assortiment bestaat uit een zeer ruime keuze uit eerste kwaliteit teak meubelen, bestaande uit o.a. t.v. meubels, kasten, dressoirs, tafels etc.Ook in teak is maatwerk mogelijk.

Mede dankzij het leveren van een goede kwaliteit en service en dit in combinatie met zeer concurrerende prijzen weten veel klanten uit Limburg, Brabant en Duitsland al 25 jaar de weg naar de unieke woonwinkel in de molen te vinden.

Kortom, redenen genoeg om eens een kijkje te komen nemen.

In verband met ons 25-jarig bestaan hebben we tot eind van dit jaar volop (echte) aanbiedingen dus loop gerust eens binnen, u bent van harte welkom!

Stoks Meubelen - Sportlaan 10, Venray - www.stoksmeubelen.nl


INGEZONDEN

Blitterswijck: 750 is niet veel

Pagina 1, 3 en 5 van Peel en Maas was vorige week gevuld met artikelen over het azc in Blitterswijck. Het enige argument luidt: 750 is 'te veel' in relatie tot 1100 inwoners, zo moeten we begrijpen. Hetzelfde argument waarvan het dorp Oranje zich bediende. Maar is dat wel een goed argument? Tien mensen in een doorzonwoning is veel. Honderd mensen in een stadsbus is veel. 750 mensen inkwartieren bij 1100 Blitterswijckers is misschien veel. Maar 750 mensen in een park met meer dan tweehonderd woningen en voorzieningen voor nog veel meer mensen, is helemaal niet veel. De tweede alinea op de voorpagina begint met ´De inwoners van Blitterswijck willen één front vormen...`. Ik ga ervan uit dat tenminste een aantal van de 900 thuisblijvers géén front willen vormen.

Karel van Soest