Joos Truijen (l.) en Frank Schepers
Joos Truijen (l.) en Frank Schepers Foto: Edelbrons

Opening slagerij in Ysselsteyn

Edelbrons is de naam van een nieuwe slagerij in Ysselsteyn. Aan de Ysselsteynseweg, tussen Heide en Ysselsteyn, openen Joos Truijen en Frank Schepers vandaag hun slagerij. "Puur vlees van de boerderij" is hun motto.

Joos Truijen staat bekend als een ambachtelijke slager. Een paar jaar geleden meldde hij zich bij varkenshouder Frank Schepers met de vraag of hij de varkens direct bij Frank mocht kopen. Na de slacht verwerkt Truijen zelf het vlees en verkoopt dit direct aan consument maar ook aan diverse restaurants in de regio. De samenwerking tussen Schepers en Truijen leidt nu tot de opening van een eigen slagerij op de boerderij.

Kwaliteit staat bij zowel Schepers als Truijen voorop. Schepers selecteert zijn varkens heel zorgvuldig. Wekelijks gaan een aantal varkens direct naar de slachterij. "Ik kies daarvoor de vrouwelijke varkens die langzamer groeien. Het vlees is daardoor beter gerijpt en smaakvoller. Ik breng de dieren ook zelf op een diervriendelijke manier naar de slachterij. Geen stress bij de dieren want dat beinvloedt de kwaliteit." De varkens hebben in de stallen van Frank Schepers een prima leven gehad. "Genoeg ruimte, speelgoed in de hokken voor afleiding, gecertificeerd en gecontroleerd voer, noem maar op. Daarnaast krijgen de dieren continu fris en schoon drinkwater.

Na de slacht verwerkt Joos Truijen het vlees op ambachtelijke wijze tot verschillende producten. "Ik zorg ervoor dat de smaak zoveel mogelijk behouden blijft", aldus Joos Truijen. "Ook worden er geen conserveringsmiddelen toegevoegd aan het vlees, alleen wat kruiden en zout. Puur vlees dus."

Naast varkensvlees is bij Edelbrons ook ander vlees verkrijgbaar zoals rundvlees, kalkoen, geien- en hertenvlees. "Alle producten komen uit de peelregio", aldus Truijen.

Edelbrons is gevestigd aan de Ysselsteynseweg 48 te Ysselsteyn en is op donderdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.