Coop van der Leij heeft een grote sociale functie in Ysselsteyn
Coop van der Leij heeft een grote sociale functie in Ysselsteyn Foto: Coop Compact v.d. Leij

Nominaties Coop Compact van der Leij

YSSELSTEYN | Coop Compact Van der Leij in Ysselsteyn vertolkt als lokale buurtsupermarkt in het Venrayse kerkdorp een belangrijke sociale rol. Eigenaar Maikel van der Leij is er dan ook alles aan gelegen zijn klanten goed van dienst te kunnen zijn. Dat lukt hem aardig getuige het feit dat zijn supermarkt is doorgedrongen tot de top 14 van buurtsupers in Nederland.

Bovendien is zijn supermarkt ook in de door de Coop-organisatie georganiseerde competitie doorgedrongen tot de beste twaalf. "Daar zijn we zeer trots op", aldus Maikel. "We doen daar heel veel voor. Als buurtsuper moet je je immers onderscheiden ten opzichte van grotere supermarkten in de regio."

Maikel en Karin namen vier jaar geleden de supermarkt in Ysselsteyn over. "Als buurtsuper in een dorp als Ysselsteyn heb je een bijzondere rol. De supermarkt in Ysselsteyn draagt heel veel bij aan de leefbaarheid van het dorp. Dat aspect wordt door menigeen nogal onderschat. Dat vergt van ons en onze medewerkers ook extra inspanningen. Zorgen voor goede producten, ondersteuning van lokale projecten en evenementen, maar ook zelf regelmatig in de winkel wat extra's organiseren. Onze klanten waarderen dat heel hoog."

Coop Compact Van der Leij heeft geen gemakkelijk jaar achter de rug. "Door de reconstructie van de Middenpeelweg hebben we heel veel klanten misgelopen midden in het hoogseizoen. Nu de weg weer open is trekt dat enigszins weer aan, maar missen structureel nogal wat klanten. Daar staat tegenover dat bij de reconstructie van het Lovinckplein de parkeerplaatsen direct voor onze winkel zijn verdwenen. Het zijn weliswaar maar drie parkeerplaatsen, maar die zijn voor ons wel essentieel", aldus Maikel .

De komende weken wordt duidelijk of Maikel en zijn team doordringen tot de landelijke top. "Het feit dat we al zover zijn gekomen is voor ons al een mooie beloning", stelt Maikel van der Leij. Landelijk gezien is Maikel tevreden met de nominatie bij de beste 14 . "Maar binnen de Coop-competitie gaan we dit jaar echt voor het podium!"