Gijs Schapendonk opende dinsdag het proeflokaal Goesting
Gijs Schapendonk opende dinsdag het proeflokaal Goesting Foto: Henk Lammen

Goesting: meer dan bier alleen

VENRAY | Afgelopen dinsdag opende Gijs Schapendonk Goesting, een eigentijds proeflokaal in het voormalige VVV-kantoor aan het Henseniusplein. Meer dan 300 biersoorten heeft Schapendonk koel staan. "Maar Goesting is meer dan alleen een proeflokaal voor bier. Het gaat om de beleving", aldus Gijs.

Anderhalf jaar geleden begon het bij Gijs de kriebelen. Hij wil de iets nieuws. Een proeflokaal maar dan met een brede opzet. "Toen begon een bijzondere tocht langs tal van proeflokalen in Europa. Een bijzondere ervaring waarbij ik heel veel inspiratie heb opgedaan", aldus Gijs. Die inspiratie is terug te vinden in de inrichting van Goesting. Eigentijds met her en der herkenbare eyecatchers uit heel Europa." Het assortiment biersoorten is dan ook heel bijzonder. "We hebben uiteraard de hele bekende speciaalbieren maar ook verrassende bieren die bijvoorbeeld in Gennep gebrouwen worden. Kortom, er is voor iedere bierliefhebber wel iets bijzonders."

Volgens Gijs moet een bezoek aan Goesting een beleving zijn. "Niet zomaar een biertje of wijntje drinken of een klein hapje. Nee, het totaalplaatje moet de gast een goed gevoel geven zodat hij of zij, wanneer men naar huis gaat, kan zeggen dat ze een bijzondere heerlijke en leuke avond hebben gehad."

Driehonderd biersoorten. En ze staan allemaal koud. "Wat niet op het vat is, hebben we in flessen in een speciale glazen koelruimte, midden in het proeflokaal", vertelt Gijs. Daarnaast hebben we een brede keuze aan bijzondere wijnen en whiskys. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor een hapje. Maar we hebben geen lunch of diner kaart. Al onze gerechten en drankjes kunnen op elkaar afgestemd worden. Een concept dat zeker de eerste maanden ook bij ons tot verrassende resultaten zal leiden."

Goesing is zes dagen in de week geopend. Goesting is bovendien het tweede officiƫle Brand Proeflokaal in Venray.