Afbeelding
Foto: ron koenen

Expositie Had Verheijen geopend

Venray | De tentoonstelling Music & Images van de Veulense schilder Had Verheijen is zondag geopend. Het evenement, waarop tal van artiesten uit de regio een lied van een door Verheijen geschilderde artiest live vertolkten, trok ruim 250 belangstellenden en werd geopend door Hads schoonmoeder, de uit Veulen afkomstige 95-jarige Doo Hendrix-Jacobs.

Music & Images bestaat uit twaalf werken die refereren aan de kruisweg van Jezus Christus, maar deze werken zijn geschilderd in 'een muzikale kruisweg' met portretten van wereldberoemde musici zoals Johnny Cash, Mark Knopfler, Mick Jagger, The Eagles en andere beroemdheden.

Elk schilderij vertelt een bij de verbeelde artiest behorende song. Deze songs werden tijdens de opening gespeeld door regionale artiesten als Math Craenmehr, Stef Classens en Joseph Aldenzee.

Bijzonder was ook het optreden van een groep Syrische vluchtelingen die het nummer Sultans of Swing vertolkten.

De overzichtstentoonstelling is tot en met 31 januari vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van wijkontmoetingscentrum 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 68 in de Venrayse wijk Veltum.


Zomervrouwen

Oostrum | In 2016 viert Zomervrouwen Venray het vijfjarig bestaan in Evenementenhal Venray. Dit meerdaagse beursevenement richt zich op alle vrouwen uit Zuidoost-Nederland.

De lustrumeditie wordt gehouden op 1, 2 en 3 april. Zomervrouwen 2016 moet een extra feestelijke editie worden vanwege het jubileum. Daarom is de beursorganisatie druk bezig om het festijn uit te breiden met een aantal leuke toevoegingen.

Exacte details hierover worden in aanloop naar de beurs bekendgemaakt. Tijdens het shopping-evenement is volop keus in kleding, schoenen, tassen, sieraden en woondecoratie. Ook zijn allerlei producten te proeven en uit te proberen. Verder staan diverse kappers, visagisten, masseurs en stylistes klaar om de bezoekers optimaal in de watten te leggen.

Deze beurs is geschikt voor alle leeftijden. Vrouwen die op de hoogte willen blijven van het allerlaatste nieuws omtrent de beurs, kunnen de speciale Facebook-pagina 'liken' of www.evenementenhal.nl/zomervrouwen bezoeken.

De beurs is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.