Afbeelding
Foto: Peter de ronde

Thuishuisoncert geslaagd

Venray | Zondagmiddag vond het eerste Theehuisconcert plaats in Odapark Venray, georganiseerd door een nieuwe Venrayse stichting. De belangstelling was overweldigend: de zaal van het theehuis was tot de laatste plaats bezet. Het is een vervolg op de zondagmiddagconcerten met kamermuziek, die Fred Renirie sinds de jaren negentig in het park organiseerde.

De sfeer zondag was uitstekend. In zijn openingswoord bedankte Kees Verheij, voorzitter van de stichting Theehuisconcerten, de heer Renirie voor zijn fantastische kamermuziekserie, en het bestuur van het Odapark voor de ruimhartige steun bij de oprichting van de nieuwe stichting. Op het programma stonden twee vroege strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven, uitgevoerd door het Narratiokwartet, op historische instrumenten. De uitvoering was punctueel en bevlogen, een echte samenspraak tussen vier strijkers zoals in een strijkkwartet is bedoeld.

De musici wisten de aandacht van het geconcentreerd luisterende publiek vast te houden. Het publiek was zeer enthousiast en in een geanimeerde sfeer werd zowel in de pauze als na het concert nagepraat onder het genot van een drankje, aangeboden door het Odapark. Voorzitter Kees Verheij blikt terug: "Het was een uiterst geslaagde middag, het begin van een hopelijk lange reeks kamerconcerten."

Begin 2016 volgen nog twee concerten, voor het seizoen 2016-2017 wil de Stichting Theehuisconcerten 7 concerten organiseren. Alle informatie over de concerten staat op www.theehuisconcerten.com.

Foto: Peter de Ronde.

Eerste namen Jera On Air

Ysselsteyn | Jera On Air heeft de eerste namen bekendgemaakt voor het festival 24 en 25 juni 2016 in Ysselsteyn: The Amity Affliction, August Burns Red, Municipal Waste, Deez Nuts, Beartooth, Turnstile en Neck Deep. Op de website van het festival is uitgebreide informatie te vinden over de eerste zeven bands. Ook de gelimiteerde kaartverkoop voor de echte vroege vogels is begonnen.

Knutselen

Afferden | In Nationaal Park De Maasduinen vindt op woensdag 16 december vanaf 14.00 uur een kerstactiviteit plaats voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar.

De activiteit vindt plaats in Activiteitencentrum De Zevenboom aan de Kapelstraat 71 in Afferden. Aanmelden is verplicht en kan via www.limburgs-landschap.nl/agenda.