De winnaars van het sportgala in 2014. Een aantal van hen is opnieuw genomineerd.
De winnaars van het sportgala in 2014. Een aantal van hen is opnieuw genomineerd. Foto: Rikus ten Brücke

Prijs breedtesport

Venray | De jury van het Venrayse sportgala heeft de drie genomineerden voor de Breedtesportprijs 2015 van de gemeente Venray bekendgemaakt. Het gaat om de cursus Fifty Fit Tafeltennis van Red Stars, het project 'allochtone vrouwen zwemmen' en het project StreetLeague. De winnaar van de prijs wordt bekendgemaakt op maandag 21 december tijdens het Peel en Maas TV Sportgala Venray in hotel Asteria.

TTV Red Stars wil met de kennismakingscursus Fifty Fit Tafeltennis meer senioren betrekken bij de tafeltennissport en hen sport en bewegen op maat aanbieden. StreetLeague is een samenwerkingsverband tussen Wonen Limburg, Synthese, wijkbewoners, Lake Valley, VIA VVV en Venray Beweegt.

Het project draagt bij aan fair play en leefbaarheid van wijken. LACO De Sprank en de ouderraad van basisschool Estafette zijn nauw betrokken bij het project dat allochtone vrouwen de gelegenheid biedt om het zwemdiploma A te behalen en hen sociaal te activeren.

Voor de Venrayse Sportman van het jaar 2015 zijn vijf sporters genomineerd: de wielrenners Mike Teunissen en Wout Poels, zwemmer Dion Dreesens, motorcrosser Joe Maessen en springruiter Leopold van Asten.

Ook vijf sportsters strijden om de titel Sportvrouw van Venray: roeister Mirte Kraaijkamp (brons op wereldkampioenschap roeien in Frankrijk in de lichte vrouwen dubbelvier), voetbalster Myrthe Moorrees, danseres Kimberley Xhofleer, bodybuildster Lesley Barents en zwemster Lisa Dreesens.

De jury heeft vier ploegen genomineerd voor de prijs Sportploeg van Venray: de korfbalsters van SVOC'01, tweespanmenners Erik en Suzanne Couwenberg, Bas Tonnaer en Dylan Konings van de Ysselsteynse handboogvereniging Ons Genoegen en het eerste herenteam van TC Venray (promotie naar eredivisie).

Venray barst zoals gewoonlijk weer van het sporttalent dat nationaal en internationaal een woordje meespreekt. Atlete Demi en volleybalster Dagmar Boom, tafeltennisster Emma van der Zanden, bridger Luc Tijssen en quadrijder Job Smits gaan onderling uitmaken wie het grootste sporttalent van Venray in 2015 is. De jury heeft twee sporters genomineerd voor de prijs sporter met een beperking: rolstoelbasketbalster Lucie Houwen en judoka Jasper Holtackers.

Voor de categorie trainer en vrijwilliger zijn geen genomineerden, die wijst de jury zelf meteen aan. Naast deze imposante lijst met (top)sporters presenteert het sportgala ook een programma met klinkende namen uit de muziek. Het eerder aangekondigde optreden van de Roojse Toppers gaat niet door, wel treden op Bjorn Poels en Tamara Koonings, Geert Pelzer en Hats Off, bestaande uit Auke Classens en Maartje Smedts.

Het kaartje voor het sportgala kost 6.50 euro. In dat bedrag is ook 1 consumptie opgenomen. De kaartverkoop start op woensdag 2 december.

Kaarten voor het Peel en Maas TV Sportgala Venray zijn te koop bij:

- VVV Venray: Henseniusplein 13 in Venray

- Van den Munckhof: Keizersveld 19 in Venray

- Kwalitaria Forest: Jan Poelsweg 12 in Ysselsteyn